Veva Van Slouns Stue

Gent i Belgien. I’LL SEE YOU THERE ON CLOUD 9. Sætningen, der blev gjort berømt af den geniale George Harrison, er, omend den er ændret en smule, helt sikkert på repeat i den belgiske by Gents gader. Her har Veva van Sloun omdannet et gammelt skolekapel til et hotspot ved at lægge en Bed & Breakfast med et værelse, en konceptbutik og en café sammen under brandet CLOUDS 9000.

I’LL SEE YOU THERE ON CLOUD 9. Sætningen, der blev gjort berømt af den geniale George Harrison, er, omend den er ændret en smule, helt sikkert på repeat i den belgiske by Gents gader. Her har Veva van Sloun omdannet et gammelt skolekapel til et hotspot ved at lægge en Bed & Breakfast med et værelse, en konceptbutik og en café sammen under brandet CLOUDS 9000.

De var ni par, der købte det tidligere skolekapel, som lå centreret omkring en stor, frodig have. Veva bor på første sal af den blomstrende forretning i en lejlighed med højt til loftet sammen med sin mand og forretningspartner Jan Wauters, deres fire børn, hvoraf de yngste er et sæt tvillinger på 5 år, og den sødeste hund. Med sin flair for at få folk til at føle sig godt tilpas er Veva hjernen bag det indvendige design i både familiens hjem, stedets B&B og caféen Clouds in my Coffee

Ligesom en soukh

Familiens hjem er i høj grad formet af de temmelig usædvanlige men henrivende omgivelser. Indtil for 10 år siden blev stedet brugt af en forfalden skole. Af sikkerhedsårsager lukkede den, og ejendommen blev solgt. Med sit helt særlige blik for svært gennemskueligt potentiale tog Veva et kig på bygningerne sammen med en arkitektven, og de forelskede sig begge straks i de gamle bygninger og betonlegepladsen, der stillede en grøn oase midt i byen i udsigt. Ni par var med i investeringen, og i dag har de hvert deres eget sted. Veva har hele sit liv i disse bygninger, lige fra caféen med indgang fra gaden foran, til hotellet med studiolejligheden bagved til hendes eget hjem i stueetagen.

Næsten ti år – og en noget større investering end først beregnet – senere kan Veva nu fokusere på sit hjem. ”Jeg tror ikke, vi vidste, hvad vi rodede os ud i,” indrømmer hun. Bygningerne ligger på en travl gade, men væk fra gaden, så du mærker næsten ikke, at du er midt i byen. ”Det er lidt ligesom en soukh,” beskriver Veva, mens stemningen ændrer sig helt, da vi går ind i caféen og videre gennem bygningen for at komme om bagved.

Renoveringsprocessen følger den stemningsændring, og Veva startede med at arbejde på det foran og er nu endelig nået til de mere usynlige dele. Enderne i deres hjem er endelig ved at mødes.

”Projektet var så stort, og tvillingerne blev født, mens de første renoveringer stod på, så i begyndelsen fokuserede vi på de offentlige rum, vores B&B og caféen, men nu har jeg mere tid til rigtig at se på den plads, vi har i vores hjem. Jeg havde brug for den ro i sindet, før jeg vidste, hvordan jeg ville have det,” siger Veva.

Hvide vægge karakteriserer hjemmet og understreges af modige tekstiler og tilbehør – lige nøjagtig som Veva og CLOUDS9000 er kendt for – så stuen alligevel føles farverig. Nu hvor de yngste børn er fem år, er det også blevet tid til en ny sofa og en udstilling af hendes foretrukne kunstbøger på sofabordet.

Navn Efternavn Billledetext

“Jeg tror ikke, vi vidste, hvad vi rodede os ud i,” indrømmer hun.

Forretning og balance

Når man ser tilbage på Vevas liv, ville man nok ikke have gættet, at der lå en konceptbutik, en mini-Bed & Breakfast og en café i kortene. Hun er uddannet jurist og startede sin karriere på et notarkontor. Men efter seks år fik hun lyst til at udforske sin kreativitet og lave noget helt andet. Hun begyndte at arbejde på kontoret hos Jan, som hun har kendt siden hun var 19. Og da hun så endelig åbnendde webshoppen ”faldt det hele bare på plads,” husker hun. Jan og Veva har arbejdet sammen side om side siden da: Han tager sig af administrationen, mens den kreative del, udvælgelsen og indretningen er hendes område.

Selvom de er en forretningsduo, bruger de ikke alle døgnets timer sammen. Jan har sit eget kontor, som han tager hen til hver morgen og hjem fra hver eftermiddag. Men parret nyder helt bestemt den fleksibilitet, det giver at have både privatlivet og arbejdslivet i nærheden, især når det kommer til at skabe et familieliv i balance.

“Selvom de er en forretningsduo, bruger de ikke alle døgnets timer sammen.”

Selvom Veva stadig føler, at hendes arbejde tager meget af hendes tid, undrer hun sig nu over, hvordan hun kom igennem det, dengang hun stod med to små børn og en altopslugende renovering af både hjem og virksomhed.

”Jeg tror, jeg undervurderede, hvordan det ville være at have tvillinger, især med alt det, der gik i gang her. Det er underligt, for jeg tror ikke, jeg forstod det før bagefter, og nu kan jeg ikke lade være med at tænke “Åh gud, hvordan klarede jeg overhovedet alt det på samme tid?” fortæller Veva.

Selvom alt næsten er færdigt både med virksomheden og hjemmet, har familien stadig et travlt program hver uge:

”Sagen er, at med både caféen og vores B&B har vi ikke fri i weekenderne. Så når jeg har brug for en pause, rejser jeg væk. Jeg har virkelig brug for nogle gange at tage væk med mine børn, så jeg kan komme tilbage med nye ideer og ny inspiration,” siger hun.

Veva-4

Lyspunktet

CLOUDS9000’s succes og den inspirerende æstetik i Vevas stue beviser, at det var rigtigt af hende at bytte lovtekster ud med linned. “Folk siger altid, at mit talent er at spotte nye trends,” fortæller Veva, og det forklarer, hvordan det kan være, at hendes forretning er blevet synonym med hendes berømte smag. Udover nøje at udvælge tingene i butikken samt indrette og genindrette studiolejligheden er hun også inde over farverne og lyset indenfor.

Med Vevas sans for farver, trends og skønhed blev webshoppen I Object en af de første af sin art slags og også den spæde start på CLOUDS9000. I første omgang havde hun selv det hele på lager sammen med sin tidligere forretningspartner Vanessa Massant, men selv om hun mest havde små ting og gaver, gjorde butikkens succes det nødvendigt at vælge: ”Jeg skulle enten gøre forretningen større og arbejde sammen med et lager eller holde den på en lille skala med mere eksklusive genstande,” fortæller hun. Fordi hun ønskede den personlige tilgang, valgte hun det sidste, ændrede navnet og opbyggede forretningen, der i dag er samlet under navnet CLOUDS9000.

“Med Vevas sans for farver, trends og skønhed blev webshoppen I Object en af de første af sin art slags og også den spæde start på CLOUDS9000.”

”Skyen er et symbol på det, vi laver, fordi den ikke har en defineret kant. Den er ligesom et overgangsområde,” forklarer Veva. Alle skyer har et lyspunkt, og for Veva er det boligindretning, som ”går igen i alt, hvad vi laver,” afslutter hun.

Veva-6