Bag om designet: Rouli Sofa

Læs hele historien bag Rouli Sofas legesyge, bølgelignende design – en historie, der tager os hele vejen fra den oprindelige inspiration til det endelige, vakuumpakkede produkt.

Rouli Sofa er skabt til at tilgodese den moderne forbrugers behov og er indbegrebet af tidssvarende udendørsliv. Her kan du læse mere om hvordan ideen om det hybride indendørs- og udendørsliv var med til at præge sofaens unikke egenskaber, og hvordan strandklub-nostalgi inspirerede til den karakteristiske, afrundede silhuet.

Vores Rouli Sofa er opkaldt efter det franske ord roulis, der refererer til bølgernes blide bevægelser, og den blev til ud fra ambitionen om at skabe en modulær og pragmatisk udendørssofa, der var ultralet og samtidigt generøst proportioneret til komfort og afslapning hele dagen. Med disse mål for øje søgte designteamet intensivt efter inspiration og samlede referencer, der blandt andet omfattede billeder af vintage-loungemøbler fra forskellige hotellers strandklubber. Inspireret af den uforbeholdne, fyldige form på klassiske bløde loungestole forsøgte designerne at skabe en sofa, hvor den højeste komfort og medfødte funktionalitet kunne eksistere uden kompromiser. Resultatet blev Rouli: et alsidigt sofasystem med taktile, indbydende kurver og et legesygt, rundt udtryk.

  

 

 

Gennem hele designprocessen blev hver eneste detalje i sofaen nøje overvejet for at sikre, at den var egnet til både indendørs og udendørs brug. Der blev lagt særlig vægt på at udvikle et sofasystem, der var modulopbygget og samtidigt muliggjorde en hurtig montering. Rouli Sofa består af et enkelt sæde, men der kan tilføjes ekstra moduler for at skabe et helt nyt udtryk – så den pludselig forvandles fra et elegant, enkeltstående sæde til en rummelig sofa, der passer til en familie på fem. I stedet for at bruge et konventionelt klemmesystem, har hvert modul i stedet en skridsikker overflade under sædet, der forhindrer det i at blive skubbet eller bevæge sig rundt. Det betyder, at sofaen kan forlænges ved blot at stille modulerne op ved siden af hinanden, uden behov for yderligere montering. På særligt solrige dage kan sofaen kombineres med den matchende Rouli Pouf for at skabe en komfortabel og indbydende solseng.

Bouclé var det naturlige, stilfulde materialevalg til både indendørs og udendørs brug i Rouli Sofa. Bouclé bruges typisk kun indendørs, men er her blevet behandlet for at gøre det vandafvisende, og fungerer derfor som en smuk tilføjelse til udendørsarealer. Fås i offwhite og sandfarvet, to klassiske og meget tiltalende farver, der er synonyme med ferm LIVINGs designunivers. Uanset om farverne sættes sammen til et mix-and-match-look eller styles hver for sig, fungerer betrækkets beroligende nuancer perfekt sammen med Roulis bløde, taktile form.

Billledetext
Billledetext

Holdbarhed og praktisk anvendelighed var også vigtige overvejelser i forbindelse med designet af Rouli Sofa. Med tanke på dette kan det udskiftelige betræk let fjernes og rengøres. Sofaen har også et indvendigt vandtæt lag og et ekstra betræk, der beskytter mod al slags vejr. I modsætning til konventionelle havemøbler består Rouli af rent letvægtsskum. Sofaen kan derfor nemt løftes og omarrangeres, hvilket muliggør uendeligt mange forskellige placeringer og udtryk.

Det sidste skridt var at tage fat på spørgsmålet om transport. Teamet besluttede at vakuumpakke skummet, hvilket reducerer sofaens volumen betydeligt. Det betyder, at Rouli Sofa leveres i en kompakt, praktisk, vakuumforseglet pakke, som nemt kan transporteres af en enkelt person.