Byguide til København

En guide til vores yndlingssteder i vores elskede hjemby

Byguiden til København er en stemningsfuld hyldest til den by, der har formet os. Vi tror på, at livet er fuldt af kontraster, og derfor er det ingen overraskelse, at den by, vi kalder vores hjem, udtrykker netop dette princip. Blandt vejrbidte brostensbelagte gader, snoede kanaler og palæer i barokstil har en designkultur i verdensklasse slået rod, præget af en strøm af trendy caféer, hyggelige spisesteder, moderne kunstgallerier og eklektiske fællesskabskoncepter.

Oplev vores foretrukne lokale spisesteder og designhotspots, udforsk indtagende kvarterer med masser af karakter, og fordyb dig i vartegn, der fortæller historien om Københavns fortid og nutid. Uanset om du er på besøg for første gang eller har boet i København i mange år, er byguiden til København sammensat for at hjælpe dig med at opleve byen med vores øjne. Vær med til at fejre essensen af København, fra dens skjulte perler til dens ikoniske institutioner, og opdag, hvorfor denne by har en særlig plads i vores hjerter.

New Mags

Hengemt i de snoede gader i Københavns gamle bydel ligger New Mags – et fristed for designentusiaster, kræsne æstetikere og læsere. Boghandlen blev grundlagt i 2016 og er til for at fejre "det meningsfulde, det smukke, det store, det lille, det underlige og det essentielle". I det rolige konceptrum inviteres de besøgende til at gennemse et udvalg af smukt indbundne bøger, der spænder over livsstil, design, kunst og rejser, og som hver især er udvalgt med hensigt og et skarpt, kuratorisk øje.

www.new-mags.com

Resto Bar

Midt på det travle Vesterbro Torv ligger Resto Bar, som hylder den enkle glæde ved veltilberedt italiensk comfort food. Den blev grundlagt af to erfarne restauratører og byder på et udvalg af romantiske, men uhøjtidelige italienske klassikere, tilberedt med kulinarisk ekspertise og omhyggelig opmærksomhed på detaljerne. Fra solide favoritter som håndlavet pappardelle med kaninragù til uventede retter som due – den stadigt skiftende sæsonmenu sikrer, at der er en ret til enhver gæst.

www.restobar.dk

Brigade Gallery

Brigade drives primært fra galleriet på Vesterbro i København og er et moderne galleri og en kunstnerresidens med en international tilgang. Galleriet er opstået ud fra et ønske om at fremme unikke dialoger på tværs af forskellige discipliner og har en livlig samling af kunstværker fra både etablerede og lovende kunstnere. Stedet har også en konceptbutik og café, der tilbyder bøger, magasiner, tryk og forskellige designgenstande.

www.brigadegallery.com

Dallas Coffee

Dallas Coffee ligger i en sidegade til Østerbros hovedstrøg og er en indtagende lokal café med eklektisk, farverigt interiør og opfindsomme madtilbud, der udvikler sig med årstiderne. Caféen har kun plads til en håndfuld gæster og byder på en intim, men udpræget indbydende stemning. Tidligere og nuværende højdepunkter fra deres menu omfatter en kimchi-peanutbuttersandwich og deres bud på hojicha – en ristet matcha-latte serveret med frisk jordbærsirup.

@dallas.cph

bird

bird er en hip cocktail- og vinylbar på Frederiksberg. Barens dæmpede belysning og rene, minimalistiske linjer udstråler en ubesværet følelse af "cool", som forstærkes af den bemærkelsesværdige pladesamling, der er udstillet bag baren. bird er et fristed for både lydentusiaster og mixologer og har fået en dedikeret fanskare på grund af de konstant skiftende playlister, den varme betjening og den kyndigt sammensatte drikkevaremenu. Drinkskortet består af klassiske cocktails udført til teknisk perfektion og afsluttet med klare, moderne smage og uventede tvists.

www.birdcph.dk

Ordrupgaard

Ordupgaard ligger et kort stykke vej nord for København og kombinerer en kunstsamling i verdensklasse med udendørs udstillinger, unikke installationer og innovative arkitektoniske elementer. Museet skaber en dialog mellem fortid og nutid og huser en omfattende samling af danske og franske kunstværker fra det 19. og 20. århundrede. På grunden ligger også en moderne tilbygning designet af den visionære arkitekt Zaha Hadid samt den danske legende Finn Juhls hus fra midten af det 20. århundrede.

www.ordrupgaard.dk

FL Coffee Bar

Kuglegården 1-5 ligger mellem charmerende kanaler, forskelligartede husbåde og den pulserende fristad Christiania og fremstår som en historisk perle. Den statelige bygning fra 1770 fungerede engang som arsenal for det danske militær. Efter en omfattende renovering i 2019 huser den nu et univers dedikeret til alt, hvad der har med ferm LIVING at gøre. I hjertet af denne transformation ligger vores Boutique, Showroom og Coffee Bar i stueetagen. Her kan du se hele ferm LIVING-kollektionen samt et omhyggeligt kurateret udvalg af vintage-kuriosa, planter og litteratur. FL Coffee Bar inviterer dig til at smage en friskbrygget kop kaffe eller te eller nyde en islatte i den solbeskinnede gårdhave.

Læs mere

Italo Thai

Italo Thai har til huse i et lokale, der tidligere har været slagterbutik og thailandsk takeaway, og serverer en spændende fusion af italienske og thailandske retter. Med kun 28 tætpakkede siddepladser minder den travle stemning om et traditionelt italiensk trattoria, med hvide duge, håndlavet pasta og et udvalg af god vin og spiritus, der flyder til langt ud på de sene timer. Dette livlige sted på Vesterbros charmerende Værnedamsvej, som besøges af byens mest fashionable mennesker, giver løfte om en uforglemmelig aften.

www.italothai.dk

Another Aspect x La Cabra

La Cabra blev grundlagt i Aarhus i 2012 og er et moderne kafferisteri i verdensklasse. I samarbejde med det chikke herretøjsmærke Another Aspect åbnede La Cabra sin første afdeling i København i et varmt, træbeklædt lokale på Møntergade. Ud over shopping kan de besøgende i butikken nyde frisk specialkaffe, et udvalg af bagværk og matcha af højeste kvalitet – af nogle anset for at være den bedste i hele byen.

www.lacabra.com

Auren's Deli

Auren's Deli er en ægte perle i kvarteret – en delikatesseforretning og bar, som ligger på Frederiksberg. Delikatessen er fyldt med rustik varme og stemning og tilbyder et lille og lækkert udvalg af årstidens lokale råvarer, der kommer direkte fra deres gård, samt specialvarer, naturlige vine, konserves og en menu, der skifter dagligt.

www.aurensdeli.com