Bag om designet:
Hemi loungestolen

Se, hvordan bæredygtighed og silhuetten af klassiske safaristole har været med til at forme Hemi loungestolens karakteristiske design.

Hemi loungestolen er blevet udviklet i samarbejde med Jonas Herman fra Herman Studio. Med intentionen om at skabe en højrygget loungestol, der både var smuk og gav god støtte, uden brug af polstring – blev Hemi loungestolens rene, arkitektoniske design født.

Hemi loungestolens skarpe profil og materialevalg er inspireret af den klassiske safaristol. Slutresultatet er et velkendt, men alligevel uventet bud på et ikonisk design, der er gentænkt i en ubesværet, skulpturel profil og udformet med omtanke og miljøet for øje. Der er et ydmygt analogt strejf i stolens afbalancerede design, og dens stilrene bestanddele, der er nemme at samle, afspejler en medfødt ærlighed.

Billledetext
Billledetext

"Hemi", det græske ord for halv, henviser til en buet eller halvcirkelformet struktur, og stolens navn er en reference til de halvcirkler, der kendetegner hele dens konstruktion. Som en enkel, men bemærkelsesværdig designdetalje mødes to halvcirkler forrest på stolens stel og danner en spole, som lærredssædet trækkes igennem. De solide, halvcirkelformede paneler mod stolens flydende kurver giver den karakteristiske følelse af kontrast, som du finder i alle ferm LIVINGs kollektioner.

Hver eneste detalje – lige fra konstruktionen af vores Hemi loungestol til valget af materialer – er blevet nøje gennemtænkt ud fra et bæredygtighedsperspektiv. Stolen er designet, så den nemt kan skilles ad, og den og leveres i en flad pakke. Det minimerer mængden af emballage og sænker CO2-udledningen under transportprocessen.

 

 

Med fokus på recirkulation har designeren Jonas Herman fravalgt at bruge skum og blandede materialer. Til sædet valgte han et slidstærkt tekstil af 100 % europæisk hørlærred, der er ideelt til en liggestol og samtidig et materiale, som ikke går på kompromis med bæredygtighed eller kvalitet. FSC®-certificeret massivt bøgetræ var ligeledes et naturligt materialevalg, som giver Hemi loungestolen en subtil, jordnær dimension.

Uanset om du bruger den til at læse eller slappe af i, om den står alene eller er placeret blandt designobjekter, er Hemi loungestolen et elegant statement-møbel, og det er endnu et bevis på, at enkelhed er indbegrebet af raffinement.


Udforsk Hemi-loungestolen her