Bag Katie Scott-tapetproduktionen

Sidste år gik vi sammen med den berømte illustrator Katie Scott fra London, som skabte en række tapetdesign for os. Her kan du få et glimt bag scenen ved tapetdesign og -produktion. 

Hvis der er én ting, der kan fikse dit hjem op på et øjeblik, så er det at ændre vægbeklædningen. Efter at have kæmpet for at finde et tiltalende og dekorativt tapet besluttede grundlæggeren af ferm LIVING, Trine Andersen, sig for at designe sit eget. Og sådan begyndte det hele forholdsvis beskedent tilbage i 2006 med ferm LIVINGs første tapetdesign. Siden da har tapet haft en særlig plads i vores hjerter, og tapetkollektionen af fortryllende og overraskende mønstre er vokset konstant over årene. Sidste år gik vi sammen med den berømte illustrator Katie Scott fra London, som skabte en række tapetdesign for os. Her kan du få et glimt bag scenen ved tapetdesign og -produktion.

 

 

 

"Alle vores Katie Scott-tapeter er lavet på Sveriges første tapetfabrik – en pioner inden for tapetbranchen med mere end
100 års erfaring."

Fra illustrationer til print

Først og fremmest kræver processen med at udvikle og skabe tapet, at håndværkerne har særlige kompetencer og særlig erfaring. Når designteamet leverer illustrationerne til fabrikken, begynder det indledende arbejde. Det første skridt er at indgravere tapetmønstret i store metalcylindre, som tapetet passerer igennem. Hver farve i designet skal have sin egen cylinder. Alle farver har deres egen opskrift, og de vandbaserede farver mikses og blandes i hånden. På grund af denne unikke proces kan du aldrig få nøjagtig den samme farve fra produktion til produktion. Der kan altså være små farveforskelle mellem partierne, hvilket gør hvert enkelt parti unikt. Og vi sørger for, at du som forbruger får tapetruller fra samme parti og farvesætninger. Efter trykningen bliver tapetet tørret, beskåret, kvalitetssikret og endelig pakket.

Lavet i Skandinavien

Alle vores Katie Scott-tapeter er lavet på Sveriges første tapetfabrik – en pioner inden for tapetbranchen med mere end 100 års erfaring. De bruger trykningsmetoder, der spænder fra det 200 år gamle relieftryk til mere moderne teknologier som flexotryk og dybtryk.

Billledetext
Billledetext

“Først og fremmest kræver processen med at udvikle og skabe tapet, at håndværkerne har særlige kompetencer og særlig erfaring.”

Billledetext
Billledetext

Bæredygtig produktion

Med en konstant stræben efter at påvirke miljøet mindst muligt har fabrikken siden 2018 været FSC-certificeret. Der bruges en smart ikke-vævet papirkvalitet som base for tapeterne, som er fremstillet af tekstil- og papirfibre. Denne specifikke blanding gør tapetet mere holdbart og nemmere at sætte op. Det træ, der anvendes til papirblandingen, kommer fra verdens mest bæredygtige skovbrugsvirksomheder, der alle er forpligtede til at genplante træer.

Forest Stewardship Council® (FSC) er en international organisation, der har opsyn med skovbrug og produktionsprocesser for at sikre en miljømæssig, social og økonomisk ansvarlig produktion af træ eller træafledte produkter som fx papir. Hvis du vil vide mere om FSC, så gå til https://www.fsc.org/.

Er du klar til at vække dit rum til live med tapeter? Klik her for at se det komplette ferm LIVING-udvalg af forskellige mønstre, der spænder lige fra festlig konfetti til striber og linjer til mere naturlige temaer som marmor, træer og dyretryk.

 

SHOP KATIE SCOTT X FERM LIVING