Dæk julebordet sammen med Beverly Nguyen

Vi bad Beverly Nguyen om at fortælle os, hvordan hun vil dække sit festbord i den søde juletid.

I juletiden er der ikke noget mere hyggeligt end at mødes med sine kære, spise sammen og dele kvalitetstid. Det er også den perfekte mulighed for at slippe din kreative side løs og skabe en stemningsfuld og gennemtænkt borddækning. Det får ikke kun dine gæster til at føle sig velkomne og værdsatte, men sætter også stemningen for hyggelige, festlige sammenkomster.

Vi inviterede tre kreative personer fra forskellige steder i verden til at dele deres unikke tilgang til at dække julebord og fortælle om, hvordan de bruger kulturelle og personlige elementer fra deres liv ved årets festlige sammenkomster.

 

Beverly Nguyen, grundlægger af BEVERLY’S NYC
New York, USA, @thatgirlbeverly 

 

Beverly om sit julebord:
Mit udgangspunkt var glasserien Host i farven Moss Green. Den runde form og den unikke grønne nuance passede godt til den julemenu, jeg forberedte. Derefter tilføjede jeg accenter i forskellige toner ved hjælp af Serena Ceramic-kollektionen og trætingene fra serien Cairn, som tilføjede lidt tekstur uden at konkurrere med den grønne farve.

Hvad var din inspiration?
Min vietnamesiske familie immigrerede til Amerika i midten af firserne som unge voksne. Da jeg voksede op, var mange af vores juletraditioner rodfæstet i deres barndomsminder, fra tiden før de kom til Californien. Vores julebord var pyntet med stakkevis af skåle, spisepinde, servietter og glas med et bjerg af retter i midten, som alle kunne dele. Denne tradition, der er centreret omkring fællesspisning, har fulgt mig, da jeg dækkede mit eget julebord i dag. Derfor er det altid noget særligt for mig at være vært. Det er på det tidspunkt, vi alle mødes, sætter os godt til rette og sender retter rundt, mens vi deler historier. Mit hus er konstant fyldt med venner og familie i juletiden.

Billledetext
Billledetext
Billledetext
Billledetext

Hvordan skaber du en hyggelig stemning for dine gæster?
Under enhver fest eller højtid afholder jeg mig fra at overdænge mit hjem med overdreven glitter eller guirlander. Jeg vælger enkle, underspillede elementer til at skabe en varm atmosfære, som det bløde skær fra levende lys og elegancen fra tallerkener i dybere nuancer.

Hvilken mad serverer du?
Det hele begynder med en stor gryde dampede hvide ris. Det er fundamentet. Afhængigt af hvad der ser godt ud på markedet, vælger jeg kød eller fisk samt forskellige friske grøntsager. Jeg nyder virkelig processen med at lave en steg eller gryderet på grund af de mange trin og timerne med simren. Så tilbereder jeg syltede grøntsager, krydrede toppings og tallerkener med småkager og slik.

Beverlys bedste tip:
Start med at lægge et solidt fundament. Jeg foretrækker at begynde med en enkelt farve som base og derefter introducere komplementære farvetoner for at harmonisere med den dominerende nuance på hele bordet.

Har du udforsket vores andre guides til borddækning? Læs mere.