Bag ferm LIVING x Katie Scott-samarbejdet

Den berømte 30-årige britiske illustrator Katie Scott har sin helt egen stil og arbejder fra sit atelier i det nordlige London med at skabe fantastiske illustrationer og derefter lave dem til tapet, plakater og bøger til betydningsfulde internationalt ansete publikationer og modebrands samt avantgardistiske kunstnere og medicinske tidsskrifter. Med rige detaljer viser Katie sin endeløse fascination af dyr og planter i sine klassiske, men alligevel moderne illustrationer.

En fantastisk verden af inspiration

Det øjeblik, hvor tingene bare føles rigtige. Når du ikke kan forklare, hvorfor du er vild med eller bliver tiltrukket af noget. Det er den følelse, vi fik, da vi så Katie Scotts illustrationer for første gang. Vi forelskede os i hendes karakteristiske stil og mystiske univers og vidste, at vi ønskede at lære mere om hende.

En solrig eftermiddag i foråret besøgte vi Katie og fik et kig ind i hendes lejlighed i London. Vi var nysgerrige efter at finde ud af, hvad der inspirerer hende på daglig basis.

”Det, der inspirerer mig mest, er den naturlige verden, enten fra dokumentarfilm, bøger eller haver. Men jeg bliver også inspireret af kunst, der er opstået af vores menneskelige tørst efter at forstå og afkode den naturlige verden. For mig er kiselalger forunderlige, men Ernst Haeckels tegninger af kiselalger er lige så forbløffende,” siger hun og fortsætter:

”Jeg elsker de biblioteker, jeg har adgang til i London, Wellcome Collection og Natural History Museum. Når jeg ikke helt ved, hvor jeg skal hen kreativt, tager jeg derhen og fordyber mig i udstillinger, dioramaer eller malerier, der er flere hundrede år gamle.”

Billledetext

“Det, der inspirerer mig mest, er den naturlige verden, enten fra dokumentarfilm, bøger eller haver.”

Fra plakat til tapet

Da det hele startede med tapetet for ferm LIVING, så føltes det naturligt at tale om et samarbejde, hvor Katies illustrationer kunne bringes til live på vægge. Indtil da havde Katie arbejdet med enkelte mønstre til plakater og bøger, så at arbejde på et gentaget mønster til tapet var nyt for hende:

“”Det var mine første tapetdesign, så der var en lille læringskurve, hvor jeg skulle finde ud af, hvordan man laver en perfekt gentagelse. Jeg havde lavet mønsterarbejde før, men aldrig noget, der blev sendt videre til gravører, og hvor illustrationen skulle være fejlfri. Jeg havde ønsket at lære at gøre det rigtigt i lang tid,” fortæller hun og ridser processen op:

”Min første skitse til hvert design var ekstremt rå og skitserede bare området for hvert dyr eller træ osv. Så undersøgte jeg de enkelte arter, som jeg mente ville virke godt på det område, og prøvede at sikre, at der var forskellighed i form og størrelse. Uanset hvor god den indledende skitse føltes, lærte jeg, at der altid var brug for masser af fleksibilitet til at lave ændringer helt til det sidste, så balancen i designet blev perfekt,” forklarer hun og slutter:

”Det var det hele værd. Det har været så sjovt at lave projekter som disse, der er lidt uventede. Og så sætter jeg virkelig pris på det faktum, at tapetet er trykt tilfredsstillende og i så god kvalitet.”

“Jeg elsker de biblioteker, jeg har adgang til i London, Wellcome Collection og Natural History Museum. Jeg tager derhen og fordyber mig i udstillinger, dioramaer eller malerier, der er flere hundrede år gamle.”

Når man arbejder med design og illustrationer, kan det undertiden være svært at vide, hvornår en illustration er færdig. Ofte er det en følelse, der ikke nødvendigvis kan sættes ord på, men som simpelthen skal mærkes.

“Mine yndlingstegninger er dem, der har føltes som noget skidt, lige indtil det øjeblik hvor der blev ændret lidt på noget, og det hele så faldt på plads. Jeg tror, jeg er ret god til at vurdere netop det øjeblik og så stoppe der,” afslører hun.

Katies debut som tapetillustrator endte med en række flotte tapetdesign, der vil give et betagende look i alle rum i dit hjem. Alle tapeterne er trykt på FCS-certificeret ikke-vævet papir, hvilket betyder, at du får en mere holdbar papirblanding med minimal forstyrrelse af eller skade på miljøet.

Er du klar til at ændre din vægbeklædning?
Se vores udvalg af tapet her

Billledetext