Hjemme hos Valentina Guidi Ottobri

Kunstkurator Valentina Guidi Ottobri har for nylig byttet sit hjemland Italien ud med de berømte landskaber omkring Grasse i Sydfrankrig. Her har hun skabt et hjem i et charmerende stenhus, der er traditionelt for Provence-regionen.

Derfra arbejder hun på udstillinger og innovative, tværkulturelle projekter indenfor kunst-, design- og modeverdenen. Som den drivende kraft bag luksusdetailhandleren LUISAVIAROMAs Home-afdeling støtter hun også aktivt unge talenter og kreative eksperimenter gennem kollektioner skabt i samarbejde med små håndværkere og uafhængige atelierer.

OG TRÆK VEJRET

Valentina rejste fra Italien for at slå sig ned i Provence sammen med kæresten gennem sytten år, og deres nye base er et helt typisk Grasse-landsted, der nænsomt er omdannet til et moderne hjem. For parret har flytningen betydet, at de har kunnet fordybe sig i naturen: "Det første vi gjorde, da vi ankom, var at etablere en køkkenhave og en bålplads, som vi bruger til spirituelle ritualer, eller når vi har venner på besøg," fortæller Valentina. På trods af den store kontrast til et byliv i højt tempo er skiftet gået relativt nemt, og hjemmet er altid åbent for gæster til middage, der "altid ender i lidenskabelige diskussioner om livets store emner."

Billledetext

 

EN KUNSTNERISK RETRÆTE

I år vil Valentina invitere en række kunstnervenner, instruktører, designere, filosoffer og videnskabsmænd til sit hjem på kunstneriske residency-ophold. For Valentina er hjemmet ikke bare hendes personlige fristed, det er også et sted, hvor der studeres og eksperimenteres: "Jeg kan lide at fordybe mig i læsning, at udfordre min fantasi eller finde på idéer, som jeg kan forvandle til temaer i mine udstillinger," forklarer hun og fortsætter: "Men huset er også et regenererende sted for mig. Der er altid tændt røgelse og stearinlys."

 

"Der er ingen tungtvejende grunde bag de ting, jeg udsmykker mit hjem med. Jeg vælger dem simpelthen, fordi jeg elsker dem,"

SPIRITUEL OPLYSNING

En af de ting, Valentina har medbragt fra sit tidligere hjem, er hendes tempel. Templet er udformet som et lille alter og sammensat af syv figurer, som hver især repræsenterer en egenskab, hun værdsætter. "Hver morgen laver jeg små ofringer til dem, såsom vand og blomster," siger hun. Med de indiske traditioner som et gennemgående tema og som en daglig påmindelse om at holde jordforbindelsen er alteret direkte forbundet til den tid, Valentina tilbragte i Mumbai, da hun var i starten af tyverne.

NATURLIGE OMGIVELSER

Hendes hjem er domineret af organiske former og et enkelt design, der kombinerer elementer fra naturen med hendes sans for godt design. Stuen i neutrale farver – husets hjerte – har en afslappende og hyggelig stemning, hvor naturlige teksturer og arvestykker står side om side med elegante ting. Valentina forklarer: "Jeg er inspireret af den spanske kunstner César Manriques filosofi og søger harmoni mellem kunst og natur." Konceptet bag Manriques naturkunst-/kunstnatur-huse på Lanzarote fascinerer hende: "De afspejler i høj grad min måde at se huset på."

 

 

“Jeg er inspireret af den spanske kunstner César Manriques filosofi og søger harmoni mellem kunst og natur.

 

 

LANDLIGE GLÆDER

Livet er enkelt her. Valentinas dag starter med et krus kaffe og et offer til templet, før de praktiske aspekter af livet i et tempereret klima overtager, for haven skal vandes, og grøntsagerne plukkes: "Tomaterne er det bedste," bemærker hun. Uden for køkkenet byder et stenbelagt område på skygge fra sommersolens varme, og hendes foretrukne ting ved huset er det lille soveværelsesvindue, der har udsigt over de store træer i haven og giver et glimt af både dalen og endeløse stjerneklare nætter. Interessant nok afspejler huset nøje somrene fra Valentinas barndom, som blev tilbragt på landet i Italien med hendes bedstemor. "Vi havde en ejendom i Valdarno med et hønsehus, en køkkenhave og heste. Huset lå i nærheden af en skov, hvor vi gik lange ture. Jeg har en meget smuk og levende erindring om de blomstrede morgenkåber, min bedstemor gik med, og som på mange måder var mit første møde med æstetik."

 

Billledetext

 

DESIGNINSPIRATIONER

Valentinas største inspiration kommer fra hendes rejser, især dem til Mykonos og Marrakech. I sin rolle som kurator er hun også så heldig at få foræret værker af de kunstnere og designere, hun arbejder sammen med, selvom "der ingen tungtvejende grunde er bag de ting, jeg udsmykker mit hjem med. Jeg vælger dem simpelthen, fordi jeg elsker dem," fortæller hun. Hendes foretrukne ting i huset er ikke en genstand, men katten Pancake. Og hvis hun nogensinde skulle bo et andet sted, hvor skulle det så være? "Bali. Jeg kan godt lide den åndelig fornemmelse, der ligger bag alting, og detaljerne i deres dagligdag. Jeg holder af forureningsfri landskaber som de lange teplantager. Det er et magisk sted, hvor man kan føle sig i kontakt med sin sjæl."

 

Valentina Guidi Ottobri, født i Firenze i Italien i 1988.

Valentina arbejder som kurator og kreativ udvikler i kunst-, design- og modeverdenen.

valentinaguidiottobri.com @valentinag_o