Sådan designede vi Rico Dining Chair

Tag med os på rejsen, da vi skabte den alsidige, omfavnende Rico Dining Chair – fra den tidlige inspiration til det færdige produkt.

 

Med Rico Dining Chair er den omfavnende Rico-familie blevet udvidet med en raffineret, elegant tilføjelse, der kan tilpasses, så den passer til din personlige stil og dit hjem. Udforsk, hvordan den alsidige stol blev skabt og udviklede sig fra en idé til er færdigt produkt.

 

 

Rico Dining Chair

 

INSPIRATION OG DEN KREATIVE PROCES

Idéen om at tilføje en spisestol til den ikoniske Rico-kollektion blev skabt ud fra et behov om at skabe en stol, der både er raffineret og elegant, men også komfortabel. Vores interne designteam havde dette mål for øje, da de begyndte på den krævende og stimulerende opgave at nyfortolke vores klassiske Rico Lounge Chair for at skabe en omfavnende stol, der er perfekt til brug ved spisebordet eller skrivebordet.

For at være tro mod udtrykket i Rico-kollektionen tog teamet de originale møblers proportioner, former og kurver i betragtning. De blev enige om, at stolens sæde skulle repræsentere Rico Lounge Chairs voluminøse, bløde kurver, og designede derfor et vatteret, polstret sæde med armlæn, der omfavner kroppen. Sædets design gør, at spisestuestolen har det samme indbydende udtryk som den originale Rico Lounge Chair.

 

 

Designteamet ønskede også, at stolen skulle være alsidig, men samtidig opfylde funktionaliteten ved en spisestuestol. Med dette som mål blev de enige om, at Rico Dining Chair skulle have to forskellige benmuligheder: en funktionel drejelig base, der ville give stolen et arkitektonisk, luksuriøst udtryk, og en anden base bestående af fire pulverlakerede stålben for at give den et mere klassisk og organisk udseende. Dette gør det muligt at skræddersy stolen, så den passer til forskellige rum og behov.

Da stolens udtryk var på plads, arbejdede designteamet sammen med vores produktledelsesteam for at sikre, at den nye Rico Dining Chair ville blive lige så behagelig som de andre møbler i Rico-kollektionen. Efter at have testet flere udgaver af stolen valgte de den version, der var både mest elegant og komfortabel.

FREMSTILLINGEN AF VORES RICO DINING CHAIR

Den drejelige base er lavet af jern og består af fire dele: foden og bunden af stolen, som begge er støbt i en form, og et indvendigt og et udvendigt rør, som er tilskåret og skabt, så de glider ubesværet ind i hinanden. Der er påført en kromfinish for at give basen en poleret overflade, og hele basen samles til sidst ved blot at klikke de forskellige dele sammen. Da basen ikke har nogen synlige skruer, opnår den et minimalistisk, strømlinet udtryk.

Fremstillingen af den firbenede base starter med, at der indsættes et langt metalrør i en særlig maskine, der bukker rørene efter de indstillede mål. Når rørene er bukket, tilskæres de og placeres i en svejseholder, hvilket sikrer, at en af de dygtige håndværkere ubesværet kan skabe et ensartet udtryk, når rørene svejses sammen. Endelig bliver den rå metalbase pulverlakeret, hvilket resulterer i et sæt holdbare og stilfulde ben. For at beskytte gulvet under Rico Dining Chair er der fastgjort en filt- eller plastdup under benene på begge baser, før de sendes til Italien, hvor polstringen finder sted.

 

Billledetext
Billledetext

 

Med Rico Dining Chair er Rico-familien blevet udvidet med en raffineret, elegant tilføjelse, der kan tilpasses, så den passer til din personlige stil og dit personlige rum

 

Sædet til Rico Dining Chair er fremstillet på den samme italienske fabrik som de andre møbler i Rico-kollektionen. Denne fabrik har specialiseret sig i at polstre møbler og bruger hovedsageligt lokale materialer. Først modtager de skallen til sædet fra en italiensk underleverandør. Selve skallen består af to dele: et ryglæn og et pladesæde. For at sikre, at stolen er behagelig, dækkes disse to dele med sprøjteskum, inden de ankommer til fabrikken. Ved ankomsten samles den komplette skal ved at fastgøre et metalbeslag til pladesædet af krydsfiner, og så kan fabrikken påbegynde polstringsprocessen.

Fordi Rico Dining Chair er en del af vores Customisation Concept, er det stof, der bruges til at polstre stolen, valgt af kunden. Det valgte stof tilskæres af en stor maskine for at begrænse stofspild og sys senere sammen af dygtige håndværkere, hvilket sikrer, at den færdige stol får et detaljeret udtryk. Herefter sætter en af de uddannede håndværkere omhyggeligt stoffet på sædet og fastgør det med en hæftepistol, hvilket resulterer i et glat og elegant udtryk.

Når sædet er polstret, fastgør den italienske fabrik den ønskede base, og stolen er nu færdig og klar til at blive sendt til sin endelige destination.

 

Billledetext
Billledetext

 

EN ELEGANT OG IØJNEFALDENDE TILFØJELSE

Med Rico Dining Chair er Rico-familien blevet udvidet med en raffineret, elegant tilføjelse, der kan tilpasses, så den passer til din personlige stil og dit personlige rum. Det omfavnende, polstrede sæde kombineret med enten den arkitektoniske drejebase i krom eller de organiske pulverlakerede ben udgør en voluminøs, iøjnefaldende fortolkning af den klassiske spisestuestol. Placér stolen rundt om spisebordet, så dine gæster har et behageligt og indbydende sted at sidde til hyggelige middagsselskaber, eller brug den som en luksuriøs skrivebordsstol i dit eget hjem eller på kontoret.