Historien om en stol

ferm LIVING i samtale med Herman Studio

I 2013 introducerede Herman Studio verden for Herman Chair: et moderne, funktionelt møbel, der siden er blevet forløberen for Herman-serien. Siden 2015 er Herman (og efterfølgerne) blevet produceret af ferm LIVING. Fem år senere reflekterer vi sammen med Helle og Jonas Herman, der er partnere både professionelt og privat, om den rejse, som vi har været på sammen med Herman.

 

”Vi ønskede at designe en stol, der var let i udtrykket ved at udfordre konstruktionen og metallets styrke,” fortæller Helle. ”Udtryksmæssigt ønskede vi også en stol med letgenkendeligt og klart form-DNA. Desuden ønskede vi, at stolen skulle være funktionel.”

 

Sammensmeltningen af funktionalitet og æstetik er noget særligt ved Herman Chair, der ikke bare er stabelbar – en pladsbesparende fordel – men også har et unikt ryglæn med to funktioner: ”Vi havde sat nogle designparametre op for os selv i forhold til, at stolen skulle være stabelbar, den skulle være komfortabel, og den skulle havde armstøtte uden direkte at låse siddepositionen.” forklarer Jonas. ”Metalstellet giver stolen den lethed, vi ønskede, og træet giver stolen materialitet. Særligt stolens ryg er vigtig for dens udtryk: Den er både blød og let, men udstråler også en skarp grafik, som vi efterstræber.”

 

 

 

“Enkelheden og dens klare silhuet i udtrykket, mener vi gør, at stolen har et udtryk, der passer ind i mange og forskellige kontekster.”

 

Billledetext
Billledetext

 

Der er nu gået over fire år, siden Herman Chair blev lanceret, og alligevel føles den stadig som et frisk og moderne møbel. Da de blev spurgt om, hvad det er ved deres design, der giver det et moderne, men tidløst præg, var svaret overraskende enkelt: ”Enkelheden og dens klare silhuet i udtrykket, mener vi gør, at stolen har et udtryk, der passer ind i mange og forskellige kontekster.” I dag kan Herman Chair endda tilpasses netop din smag, uanset hvor specifik den er. Ud over at den er tilgængelig i en vifte af farver med stel i både sort og krom, betyder ferm LIVINGs tilpasningkoncept desuden, at du i endnu højere kan skræddersy din Herman ved at vælge fra en vifte af stoffer og materialer, herunder læder, fløjl og linned.

 

Efter fem år med et frugtbart designpartnerskab mellem ferm LIVING og Herman Studio spørger vi Herman Studio om, hvordan oplevelsen har været for dem. ”Det har været og er stadig et godt samarbejde, hvor der er en god respekt for hinandens kompetencer,” siger Helle. ”ferm Living har især inspireret os på farve- og materialesammensætninger.”

 

“Vi har en stor respekt for ferm LIVINGs designunivers, som vi vil definere som blødt, rent og nutidigt,” tilføjer Jonas. “De har en særlig evne til at præsentere deres kollektioner i inspirerende kontekster og opsætninger, som giver designet de bedst mulige betingelser for at blive en succes.” Hvad angår os hos ferm LIVING, så kunne vi ikke være gladere for, at Helle og Jonas valgte os til at videreføre det gode Herman-navn, og vi ser frem til at gøre det i mange år fremover.

 

SE HERMAN KOLLEKTIONEN HER