Bag vores Liba Watering Can

Giver genbrugsplast nyt liv

 

Tag med os på rejsen, når vi forvandler genbrugsplast til den skulpturelle og funktionelle Liba Watering Can.

 

 

 

 

DESIGN MED ET FORMÅL

Funktion og ansvarligt design mødes i vores Liba Watering Can, der er fremstillet af 100 % genbrugsplast. Designet er indbydende med sin organiske, buede form – et design, som du kan løfte op og vande dine yndlingsplanter med hver dag. Vi hylder det håndværk, der ligger bag fremstillingen af vores Liba Watering Can, ved at tage dig med gennem hele processen – lige fra granulat af genbrugsplast til det færdige produkt.

 

 

 

EN CIRKULÆR PROCES

Vores Liba Watering Can er designet med bæredygtighed for øje, både hvad angår funktion og materiale, og den er produceret i Danmark ved hjælp af plastaffald fra forbrugere. Det specifikke granulat, der anvendes til en Liba Watering Can, kaldes HDPE, som står for High Density Poly Ethylene (polyethylen med høj tæthed). HDPE er en af de mest alsidige plasttyper og bruges til en lang række formål, herunder de fleste plastflasker, der bruges til opbevaring af husholdningsvæsker som sæbe, vaskemiddel og lotion. Plasten indsamles fra emballageaffald fra forbrugere, og som herefter sorteres og renses, inden den nedbrydes og forarbejdes til HDPE-granulat, som bruges til at fremstille vores Liba Watering Can.

 

Når granulatet ankommer til vores producent i Danmark, tilsættes et specifikt farvestof, så vores Liba Watering Can får sine smukke farver. Afhængigt af farven tilsættes 1-3 % farvestof til materialet, så der opnås de specifikke ferm LIVING-nuancer. Da granulatet er fremstillet af emballageaffald, vil der altid være små, subtile farve- og overfladevariationer. Vi mener, at dette bidrager til skønheden i både designet og historien, da det betyder, at der aldrig er to Liba Watering Cans, der er helt ens.

 

 

 

Granulatet opvarmes til en porøs masse, som derefter hældes i en Liba Watering Can-form, hvor den blæses i den rette form ved hjælp af en proces, der kaldes blæsestøbning. Luften spreder materialet jævnt i hele formen og skaber samtidig det hulrum, der bruges til at indeholde vandet.

 

Herfra frigøres Liba Watering Can fra formen. Processen med blæsestøbning efterlader altid en vis mængde overskudsmateriale, som skæres fra vandkanden i hånden. Der er afsat en dygtig håndværker til denne proces alene. Det kræver præcision og en rolig hånd at opnå det bedste resultat, da hele udskæringen skal udføres, mens vandkanden stadig er varm. Dette er afgørende for designets bløde, organiske udtryk, da det giver håndværkeren mulighed for at opnå en så glat overflade som muligt.

 

 

 

Under hele produktionen af Liba var det vigtigt for os at minimere mængden af affald så meget som muligt og dermed sikre et cirkulært produkt. Det smukke ved vores Liba Watering Can er, at alt det overskydende materiale fra udskæringen tilsættes det næste parti granulat, hvorved plastbiproduktet nedbrydes og kan bruges til at fremstille nye vandkander. Det betyder, at intet går til spilde, og at hvert eneste stykke HDPE-granulat får nyt liv i form af en Liba Watering Can.

 

Det endelige produkt er et moderne bud på et klassisk haveredskab: Vores Liba Watering Can er let med en strømlinet, smuk form, der minder om fortidens klassiske vandkander af ler. Den rummer desuden helt op til fem liter og er derfor et funktionelt såvel som dekorativt element i din stue eller på din altan. Da den er fremstillet af genbrugsmaterialer i stedet for ny plast, er der små, subtile variationer i det endelige materiale, som gør hver enkelt vandkande unik. Som et sidste trin fuldendes vores Liba Watering Cans med et hængemærke lavet af FSC-certificeret papir fremstillet af rør- og træmasse, der hænger i en snor af genbrugspolyester. Den færdige Liba Watering Can er nu klar til at blive sendt til vores udvalgte forhandlere over hele verden.

 

Udforsk vores Liba Watering Can – SHOP NU

 

 

EN BEMÆRKNING OM BÆREDYGTIGHED

Bæredygtighed og ansvarlighed bliver en stadig større del af ferm LIVINGs DNA. Vi mener, at det er afgørende at arbejde proaktivt for løbende at skabe nye produkter ved hjælp af innovative og bæredygtige materialer. Med hver ny kollektion og hvert nyt produkt fortsætter vi med at udfordre os selv, så vi kan flytte grænserne og tilføje flere bæredygtige designløsninger til ferm LIVING-sortimentet. Vi gør det, fordi det er noget, vi tror på, og fordi vi føler, at det er en del af vores ansvar. Vores design er udviklet til at holde langt ud i fremtiden, hvor fokus på bæredygtighed kun bliver endnu vigtigere.

 

Vores Liba Watering Can er lavet til at holde længe. Hvis du alligevel – efter mange års god brug – ønsker at skille dig af med din Liba Watering Can, kan den sendes til genbrug på ansvarlig vis, da den er fremstillet af 100% HDPE-plast.

 

Få mere at vide om vores syn på bæredygtighed her

Tak til Gravenhorst Plast A/S