Marmor & sten

 

Hvert eneste stykke marmor er dannet gennem tusinder af år og bærer præg af sin egen historie i de naturlige variationer i farve og struktur, der gør hvert stykke unikt.

Vores marmorprodukter er slebet og poleret med respekt for det naturlige materiales kvaliteter for at sikre, at stenen bevarer sin naturlige skønhed og samtidig øger sin funktionalitet. Den ikke-kemiske polering efterlader en satinglat overflade, der er vand- og væskeafvisende. Vær dog opmærksom på, at alle væsker – herunder vand – aldrig må efterlades og tørre på marmor, da de i så fald vil beskadige overfladen. Du skal desuden undgå enhver kontakt med syrlige frugter eller skrappe og slibende kemikalier og ætsende midler.

Vi anbefaler, at den regelmæssige rengøring af marmor er så skånsom som muligt. Støv regelmæssigt overfladen af, og tør den forsigtigt over med en fugtig klud efter behov. Hvis det er nødvendigt, kan du tilsætte en smule mildt rengøringsmiddel. Sørg for, at rengøringsmidlet efterfølgende tørres af med en fugtig klud. Spray aldrig kemikalier eller slibende rengøringsmidler på marmor. Hvis stenen har brug for en opfriskning, anbefaler vi, at du bruger marmorpolish. For at undgå rande skal du bruge underlag under glas og alle beholdere, der indeholder væsker. Tør altid spild af med det samme. Vær forsigtig med hårde eller ru genstande, da disse kan ridse marmorets sarte og porøse overflade.

 

 

Travertin

Travertin er et blødt stenmateriale, der er dannet af naturen. Der er derfor variationer i stenens mønster og farvetoner. Overfladen er imprægneret med en særlig stenforsegling, men den kan med tiden få ridser som følge af daglig brug. Vi anbefaler, at du behandler produktet med forsigtighed, holder overfladen ren og undgår rester af mad, krydderier og rengøringsmidler.

Travertin er følsomt over for sure opløsningsmidler, som f.eks. kaffe, appelsinsaft, tomatsauce, ketchup, vin, kulsyreholdige drikkevarer osv. Derfor er det bedst hurtigst muligt at fjerne spild med en fugtig klud og et rengøringsmiddel beregnet til sten. Jo længere tid, der går, før du fjerner noget spildt, jo større er sandsynligheden for, at det forårsager en plet, så det er vigtigt at være opmærksom, når det gælder spild. Selv væsker, som f.eks. vand, skal straks tørres af med et stykke blød køkkenrulle eller en tør klud, da vandet kan sive gennem stenens porer og resultere i misfarvning. Forebyggelse er altid det bedste middel til at bevare naturstenens udseende. Påfør en stenforsegler mindst en gang om året afhængigt af hyppigheden af brugen (vi anbefaler Dry Treat's Stain-Proof). Hvis du bruger keramikservice med kanter, der kan beskadige stenen, eller glas, der kan efterlade rande, bør du bruge underlag som en forebyggende foranstaltning. Vær også forsigtig med hårde genstande, der kan ridse overfladen ved rengøring eller almindelig brug.

Vi anbefaler, at du rengør travertinen så skånsomt som muligt. Støv overfladen af med jævne mellemrum, og tør travertinen af med en fugtig klud efter behov. Hvis det er nødvendigt, kan du tilsætte lidt mildt opvaskemiddel. Tør sæben af med en ren, fugtig klud.

Brug aldrig rengøringssprays eller slibende rengøringsmidler på din travertin, heller ikke rengøringsmidler, der indeholder eddike, citrus, blegemiddel, ammoniak, eller produkter købt i butikken, der indeholder syrer, baser eller andre potentielt skadelige kemikalier. Hvis du er usikker, bør du altid lave en test på et sted, der ikke umiddelbart kan ses. 

Akrylsten

Akrylsten er en innovativ kombination af akryl og sten. Materialet er meget slidstærkt, samtidig med at det føles glat og har et tekstureret mønster. Tørres af med en fugtig klud.