Glas & Spejle

 

Vi bruger forskellige typer glas i vores kollektion, blandt andet 100 % eller 50 % genbrugsglas, natronkalkglas og varmebestandigt borosilikatglas. Der bruges spejlglas til alle vores spejle. Vi bruger hærdet glas til forskellige møbler og lamper såsom armeret eller rillet glas. Nogle af vores lampeskærme er fremstillet af opalglas.

 

50-100 % genbrugsglas

Som en del af vores arbejde på at øge antallet af RESPONSIBLE produkter i vores kollektion bruger vi i stigende grad genbrugsglas som materiale til service og tilbehør. De glasvarer, der er fremstillet af genbrugsglas, er mundblæst og har en karakteristisk, unik farvetone på grund af det genbrugte materiale, som bestemmes af det oprindelige glasmateriale. Vores glasservice af genbrugsglas tåler opvaskemaskine. Vaser skal skylles i lunkent vand.

Natronkalk- og borosilikatglas

Fordi vores glas er håndlavede og mundblæste, er der ikke to glas, der er helt ens. Der kan derfor forekomme små variationer i størrelse og form. Alt vores glasservice tåler opvaskemaskine. Vi tilstræber altid et tyndt og let udtryk i vores glas, så selv om alle glas tåler opvaskemaskine, anbefaler vi, at du håndterer dem forsigtigt og placerer dem sikkert i opvaskemaskinen. Vores øvrige produkter i natronkalkglas og borosilikatglas skal vaskes af i hånden.  

 

 

Hærdet glas

Til den regelmæssige rengøring skal du bruge en blød, tør klud. Ved mere genstridigt snavs kan du bruge en blød børste med et almindeligt rengøringsmiddel og skylle af med en opløsning af eddike og vand. Afslut med at tørre af med en tør, fnugfri klud. Undgå at bruge kemikalier og slibende rengøringsmidler, da disse vil beskadige glasoverfladen.

Spejlglas

Brug en blød, ren og fugtig klud til at rengøre spejlglasset. Hver gang du flytter et spejl, er der risiko for skader, og derfor anbefaler vi, at du flytter dit spejl så lidt som muligt. Lad ikke spejlets kanter forblive våde i længere tid. Brug ikke sure eller alkaliske kemikalier på spejlet, og brug aldrig slibende rengøringsmidler/pulver eller ståluld. For mere grundig rengøring skal du bruge kommerciel glasrens uden ammoniak eller eddike.

Opallampeskærme

Opalglas stammer oprindeligt fra det 16. århundredes Venedig. Det gennemskinnelige glas, der anvendes til vores belysningsprodukter, giver et klart, blødt lys. Tør af med en fugtig klud, og tilsæt om nødvendigt en dråbe mildt rengøringsmiddel.