CERTIFICERINGER OG TESTPROGRAMMER

Certificeringer-ferm LIVING

Vi bruger certificeringer og testprogrammer til at sikre, at arbejdsforholdene i vores forsyningskæde er ordentlige, og at vores produkter er af høj kvalitet.

Alle relevante produkter bliver testet, inden de bliver en del af vores kollektion. Det gælder eksempelvis belysning, møbler, genstande til udendørs brug, køkkenting og produkter til børn. Produkterne skal igennem alle de test, der kræves, i forhold til at overholde REACH-forordningen. Testene udføres af anerkendte institutioner, heriblandt Teknologisk Institut.

Vi bruger i øjeblikket følgende certificeringer. Alle certificeringer udføres af en godkendt tredjepart.

GOTS – Global Organic Textile Standard. GOTS er anerkendt som verdens førende mærkning af tekstiler fremstillet af økologiske fibre. Certificeringen sikrer høje miljømæssige standarder i hele forsyningskæden af økologiske tekstiler, og den sikrer også overholdelsen af sociale standarder.

OCS – Organic Content Standard. Denne certificering gives til nonfood-produkter, hvor materialet, det er fremstillet af, er mellem 95 og 100 procent økologisk. Mærkningen verificerer mængden af økologisk materiale i det færdige produkt ved at spore, hvor materialet kommer fra, og dets vej frem til slutproduktet. Vi bruger eksempelvis OCS-certificeringen, hvis et produkt til børn primært består af GOTS-certificerede tekstiler, men også har et genanvendt polyesterfyld.

GRS – Global Recycle Standard. GRS verificerer, at indholdet i et produkt er af genbrugt materiale. Mærkningen verificerer, at der er ordentlige sociale, miljømæssige og kemiske fremgangsmåder i produktionen. Målet med GRS er at opstille nogle betingelser, der sikrer korrekte indholdsdeklarationer og ordentlige arbejdsforhold, og at skadelige miljømæssige og kemiske konsekvenser minimeres. Vi bruger eksempelvis GRS-certificeringen på vores Desert-stol, der har et sæde fremstillet af genbrugte PET-flasker, mens rammen er fremstillet af pulverlakeret metal.

FSC® – Forest Stewardship Council. FSC® er en international non-profit mærkningsordning for træ og papir. I et FSC®-certificeret skovbrug fældes der ikke mere træ, end skoven naturligt kan genskabe. Samtidig er FSC®-mærket en garanti for, at dyr og planteliv beskyttes, og at de mennesker, der arbejder i skovbruget, har fået den nødvendige uddannelse, bruger korrekt sikkerhedsudstyr og får ordentlige lønninger.

FSC_de_dk

CU-COC-878159
Se efter vores FSC®-certificerede produkter på vores webshop

BSCI – Business Social Compliance Initiative. Amfori Business Social Compliance Initiative er en forretningsdrevet platform, der har til formål at overvåge og vurdere virksomhedernes standarder på tværs af den globale forsyningskæde. Amfori BSCI hjælper os med at overvåge vores forsyningskæde for at sikre, at alle leverandører behandler arbejdstagerne lovligt og etisk forsvarligt.

SEDEX – Supplier Ethical Data Exchange. Sedex samarbejder med virksomheder om at forbedre arbejdsforholdene i de globale forsyningskæder.  Sedex-databasen er en online platform, hvor de registrerede virksomheder deler oplysninger om deres sociale og etiske indsatser.

Ud over de nævnte certificeringer har vi vores eget etiske regelsæt, som er baseret på de 10 vejledende retningslinjer i FN's Global Compact.

ETISK REGELSÆT (Code of Conduct – CoC)

Vores CoC er baseret på de 10 vejledende retningslinjer i FN's Global Compact. Dette regelsæt beskytter arbejdstagerne ved at sikre dem under produktionen og er underskrevet af alle vores samarbejdspartnere og leverandører.

Vores CoC beskriver og definerer de etiske principper i vores virksomhed. Formålet med vores CoC er at sikre et etisk forsvarligt og retfærdigt samarbejde for alle involverede parter. Vi tror på, at et stort fokus på og konstante forbedringer af vores etiske forretningsstrategi samt overholdelse af principperne i vores CoC vil være til gavn for alle parter, både socialt og økonomisk.