Historien om Hebe

Vores Hebe Lamp-serie er en kollektion af bord- og gulvlamper, der opdaterer den klassiske lampeform ved hjælp af dristige, overraskende former og organiske detaljer.

Grøn Inspiration
Idéen til Hebe Lamp Base stammer fra et ønske om at genopfinde den klassiske keramiske lampe med lampeskærm ved at bruge uventede former og bløde, harmoniske kurver. Vores team af ferm LIVING-designere har brugt naturen som inspirationskilde. Under en af deres kreative workshops, hvor designerne leger og eksperimenterer med forskellige kunstneriske medier og materialer, kom der nogle overraskende objekter på bordet som inspiration til den nye lampefod: kartofler, knoldselleri, jordnødder med skal og en butternut squash. Inspireret af grøntsagernes kurvede og uregelmæssige former og bulede struktur valgte designerne også at indarbejde ukonventionelle metoder, da der skulle udformes prototyper.

 

Processen
Minderne om barndommens klassiske leg, hvor man formede en ballon fyldt med mel i fantasifulde former, gav designteamet idéen til at fylde forskellige organiske materialer i nylonstrømper. Blandt materialerne var sagogryn, ris og bulgur. Derefter begyndte en øvelse i leg og kontrol, da de fyldte nylonstrømper blev presset i hånden og formet i forskellige uregelmæssige, organiske former. Sammen studerede teamet de endelige resultater i detaljer, tilføjede små fordybninger og glattede andre ud, indtil de var enige om, at deres foretrukne tre modeller i tre forskellige størrelser skulle omsættes til skabeloner for de tre nye Hebe Lamp Base.

 

 

“Idéen til Hebe Lamp Base stammer fra et ønske om at genopfinde den klassiske keramiske lampe med lampeskærm ved at bruge uventede former og bløde, harmoniske kurver.”

 

For at kunne gengive den nøjagtige form af de forskellige udgaver af Hebe Lamp Base lavede man gipsafstøbninger af de tre endelige former. Man havde kun ét forsøg til at fremstille de rigtige afstøbninger – når gipsen var størknet omkring de risfyldte nylonforme, ville selv de allermindste detaljer, hver eneste forhøjning, helt ned til det sidste fingeraftryk, efterlade et aftryk i gipsen – og når gipsen blev fjernet, ville den originale model miste sin form. Dette betyder også, at der kun findes ét eksemplar af hver af de afstøbninger, der blev brugt til at frembringe de metalforme, som er blevet anvendt ved fremstillingen af hver eneste Hebe Lamp Base frem til i dag.

 

Det endelige resultat
Hver lampefod fås i tre forskellige finish, som alle har deres eget individuelle udseende og en unik tekstur. Lamperne i farven Off-white har en ru, mat finish, mens Deep Blue og Terracotta varianterne er dækket af en højglansglasur med fine nuanceforskelle, som smukt reflekterer lyset fra den kurvede overflade. Varianten i Dark Grey har en unik stenet overflade, der er opnået med et ekstra trin i produktionsprocessen, hvor leret bearbejdes i hånden, så der skabes den karakteristiske overfladeeffekt.

Derudover er der udviklet Eclipse Lampshades i struktureret hør, så du selv kan at vælge, om du vil matche eller skabe kontrast til din Lamp Base. Du kan således skabe din helt personlige lampe med en unik kombination af lampefod og skærm. Vælg mellem den afdæmpede, cremefarvede Natural eller en brændt rødbrun Curry, og skab den perfekte bord- eller gulvlampe til dit hjem.