Hjemme hos Liene Meneve

Liene Meneve er en belgisk illustrator, makeupartist og stylist, som har dedikeret sig til at indfange tilværelsens sanselige skønhed i alle aspekter af sit liv, fra sit arkitekttegnede hjem, der oprindeligt er bygget i 1975.

Liene Meneve har altid været fascineret af skønhed og æstetik. Hun søger i sit kreative arbejde at inspirere mennesker ved at fokusere på livets lette skønhed og de ting, vi omgiver os med. Det afspejles også i hendes hjem, som er præget af store, åbne rum, murstensvægge, nøgne betonbjælker, høje trælofter og smukt naturligt lys.

 

 

 

Liene Meneve synes, det er svært at forklare, præcis hvad hun gør: “Jeg står aldrig stille og er altid på udkig efter nye, smukke ting. Jeg vil gerne gøre folk glade og inspirere dem. Derfor har alt mit arbejde ét udgangspunkt: at fokusere på smukke og sanselige ting i livet.”

Fascineret af æstetik påbegyndes Lienes kreative proces med en følelse eller en særlig forbindelse til en farve, form eller genstand: “En lille kreativ gnist kan hurtigt blive til et hav afild, en strøm af ideer og erkendelser.” Inspirationen kan, som det ofte er tilfældet, opstå hvor som helst og på et hvilket som helst tidspunkt, og derfor vil man ofte se Liene tage billeder til sit personlige digitale arkiv, der fungerer som en uudtømmelig inspirationskilde: “Min familie og jeg går ofte forbi noget, hvor jeg får alle til at stoppe op for at tage et billede. Det kan være alt fra et smukt lysindfald, et magisk sted til mine børns drømmende blik.”

Lienes kreative proces begynder ofte derhjemme, og derfor spiller hendes arkitekttegnede hjem fra 1975, der ligger ude på landet i Belgien, en væsentlig rolle i hendes liv. Det er her, hun kan trække sig helt tilbage og være sammen med sin familie: manden, William, og deres to børn, Loewè, 3, og Sézane, 5.

 

Billledetext

 

Familien besluttede at flytte væk fra byen for to år siden, da de havde brug for mere plads, både fysisk og mentalt: “Vi begyndte at lede efter et hus på landet. Vi havde begge travle job, og vi følte, at vi havde brug for et sted, hvor vi kunne rense tankerne” Da Liene og hendes familie så huset, der oprindeligt er inspireret af den brutalistiske arkitektoniske stil og tegnet af arkitekt Paul Meekels, forelskede de sig i det:

 

“Huset har en stor åbenplan-løsning og er bygget af materialer af høj kvalitet, der taler for sig selv. Murstensvæggene, de nøgne betonbjælker og trælofterne er i høj grad afgørende for husets generelle atmosfære. Huset har også store vinduespartier, som masser af smukt, direkte sollys kan stråle igennem.”

 

 

Liene føler sig hjemme, når hun er sammen med sin familie, og når hun er omgivet af ro, harmoni og enkelhed. Når vi tager de første skridt ind i Lienes hjem, bliver vi også mødt med en overvældende følelse af visuel ro, som stråler ud fra hvert hjørne af huset. ”Jeg tror, at det aldrig er en god idé at overtænke boligindretning. For mig er det vigtigt, at mit hjem er fyldt med genstande, der vækker minder og afspejler vores personlige oplevelser.” Det afspejler sig også i en af Lienes yndlingsting: de dekorative og funktionelle korkgenstande, som hun og hendes mand har designet sammen.

 

Billledetext

 

Liene fremhæver et temmeligt unikt element i deres hjem ved at nikke mod den store indbyggede sofa, som repræsenterer selve nerven i huset. Hun har sammen med sin mand forvandlet dette område af deres hjem til et unikt, multifunktionelt siddelandskab: “Mine børn kalder det 'dammen', og de elsker at lege her. Vi kan også godt lide at sidde her og drikke en aperitif, når vi har venner på besøg, og om søndagen er det det perfekte sted at slappe af og læse en god bog. Jeg synes, at det rummer den perfekte balance mellem æstetik og komfort. På mange måder er denne lille krog dét, der får mig og min familie til at føle os hjemme.”

 

Billledetext