Hjemme hos Katty Schiebeck

Katty Schiebeck er indretningsarkitekt, medstifter og kreativ direktør for Katty Schiebeck Studio, og hun er et af ansigterne bag den berømte Instagram-konto @somewhereiwouldliketolive

I et roligt område uden for Barcelona ligger Katty Schiebecks hjem. Katty har hele sit liv været interesseret i arkitektur og indretning og tilbringer det meste af sin tid med at drive sin indretningsvirksomhed, Katty Schiebeck Studio, og med at skabe nyt indhold til sin ekstremt populære Instagram-konto, @somewhereiwouldliketolive.

 

 

 

 

Hun kommer oprindeligt fra den lille by Colonia i Uruguay, men Katty har altid vidst, at hun ville ud og se sig omkring i verden. Som 19-årig var hun da også allerede flyttet til Montevideo, hvor hun arbejdede som model. Men Katty havde planer om at komme endnu længere væk end hovedstaden i sit hjemland, og der var især én europæisk by, som havde fanget hendes opmærksomhed: "Jeg var fascineret af Barcelona. På det tidspunkt var det byen, som alle talte om – en by kendt for sit design og sin kreativitet og med et klima og en størrelse, der kunne tilbyde en fremragende livskvalitet. Så jeg besluttede at give det en chance," siger hun ligefremt.

 

Man kan roligt sige, at det i allerhøjeste grad var det hele værd. Da hun var flyttet til sin drømmeby, fik Katty arbejde hos en af byens bedste ejendomsmæglere, hvor hun fik erfaring med indretningsdesign. Katty begyndte at rådgive kunder om renovering og indretning, og efterhånden som hun blev mere selvsikker og fik mere kundskab, indså Katty, at hun havde fundet sin passion. I dag er Katty stiftende partner og kreativ direktør for sin egen indretningsvirksomhed, Katty Schiebeck Studio, der nu består af et team på 12 personer og har fået en overvældende stor international opmærksomhed. Hendes design præsenteres i magasiner over hele verden og er blevet delt utallige gange på designfokuserede sociale medieplatforme som Pinterest og Tumblr. Hendes signaturstil kombinerer modernistiske skandinaviske stiltræk med en moderne Barcelona-inspireret æstetik, idet den leger med bløde, flydende linjer, der kontrasterer dristige, uventede former og materialevalg – altid i en palet af rolige neutrale toner.

 

 

 

Ud over at drive sit Studio er Katty også et af ansigterne bag den ekstremt populære Instagram-konto, @somewhereiwouldliketolive, som har over 700.000 følgere. Sammen med fotografen Ruben Ortiz deler hun inspirerende fotos fra steder rundt omkring i verden. "Somewhere I would like to live startede som en blog," forklarer Katty. "Idéen var at gemme alt, hvad vi kunne lide eller fandt inspirerende. Helt ud af det blå, fik vi en omtale i The New York Times, og folk begyndte at lægge mærke til bloggen. Derefter kom den virkelige eksplosion, da vi startede på Instagram." Meget af indholdet er domineret af smukke indretninger, inspirerende hjem og fascinerende, iøjnefaldende arkitektur – men deres feed er spækket med en solid dosis lune, som ofte fremtræder i form af uregelmæssige, finurlige kunstværker eller naturlige underværker.

 

Ligesom i home feedet Somewhere I would like to live henter Katty inspiration til sit arbejde fra en lang række kilder: "Udflugter, bøger, natur motiverer mig ... sammen med den adgang, vi har til information, det faktum, at vi nemt kan finde ud af, hvad der foregår overalt i verden. Det er en berigende proces, hvad angår kreativitet, og uendeligt inspirerende." Når Katty går i gang med et nyt projekt, er hendes hovedformål at forbedre det arkitektoniske potentiale. Denne tilgang er også tydelig i hendes hjem, som har en let, ren og minimalistisk følelse: "Jeg startede med i så høj grad som muligt at gøre det til et åbent rum, så et par vægge måtte rives ned for at give det en rummelig følelse. Jeg fik lagt de oprindelige trægulve tilbage, som efterfølgende definerede farveskemaet: en palet af træ, hvide og sandfarvede nuancer."

 

 

 

 

Når hun er hjemme, bruger Katty mest tid i sit loungeområde, hvor det catalanske solskin strømmer ind gennem de store vinduer på hver side, filtreres gennem grønne områder og fylder rummet, så der opstår en let, luftig stemning. Her står hendes yndlingsmøbel, en Rico Sofa fra ferm LIVING, foran hendes foretrukne tilholdssted i lejligheden: pejsen. En af årsagerne til, at hjemmet har så stor betydning for Katty, kan være, at hun på grund af sit job tilbringer meget tid væk fra det. Hun forklarer med et smil, at der ikke findes sådan noget som en almindelig arbejdsdag for hende: "Alle uger er forskellige. Lige nu arbejder vi på projekter i Barcelona, Genève, Nice, Californien, Indore, Porto, Lissabon og Doha – vi er med til at designe det nye palads i Qatar til kongefamilien der. Jeg tror, at det mest regelmæssige indslag i min arbejdsdag er den daglige 90-minutters yogasession, som jeg altid forsøger at presse ind."

 

Kattys hjem er mere end blot det sted, hun kommer hjem til efter en lang dag, det er både kilden til og syntesen af, hvad hun arbejder med. "Der, hvor jeg kommer fra, er hjem og familie meget vigtigt. Det er noget, jeg inddrager meget i mine design," forklarer hun. "Jeg føler, at digitaliseringen i dag, mere end nogensinde før, overtager vores liv, og at det er vigtigt for os at skabe følelser. Et hjem er en følelsesmæssig rede, og i alle mine projekter forsøger jeg at formidle den ro og stilhed, som jeg husker fra min barndom i den lille uruguayanske by, hvor jeg voksede op."