Vores Guide til København

En guide til vores yndlingssteder i vores elskede hjemby

København er ikke kun vores hjemby, men en stor inspirationskilde til alt hvad ferm LIVING laver. Fyldt med flot arkitektur og tidløs design, er der intet sted, der er mere inspirerende end denne charmerende by. Uanset om man udforsker de hyggelige, brostensbelagte gader, går på opdagelse i caféer eller falder over skjulte skatte i forskellige kvarterer, er der altid mulighed for eventyr, når man går på opdagelse i København.

I denne guide til vores elskede hjemby har vi sammensat en liste over vores personlige favoritter som omfatter alle de steder, du absolut bør opleve. Uanset om du er førstegangsbesøgende eller en garvet københavner, håber vi, at guiden vil inspirere til nye eventyr i denne pulserende metropol.


Confecture Copenhagen
Overgaden Oven Vandet 40A, 1415 København K

Hvis du kan gå forbi chokoladebutikken Confecture på Christianshavn uden at blive lokket ind – så er du stærkere end vi er! Håndlavet chokoladekonfekt pryder væggene i denne velduftende butik, og i sommermånederne tilbyder de en række smagsvarianter af den cremede is, der serveres i chokoladedyppede vafler. For at få den klassiske danske sommeroplevelse, tilføj det søde og luftige 'guf' på toppen af den fristende is og nyd den ved de smukke kanaler. Om vinteren kan du varme dine hænder på en kop lækker varm chokolade eller nyde en klassisk flødebolle.


Assistens Kirkegård
Kapelvej 2, 2200 København N

Assistens Kirkegård ligger midt i den eklektiske og livlige bydel Nørrebro og er en grøn oase af historie og dansk kultur. Kirkegården, hvor flere berømte danskere såsom Søren Kierkegaard og H.C. Andersen hviler, har været et populært udflugtsmål siden begyndelsen af 1800-tallet. Moderne københavnere fører traditionen videre og nyder freden bag de karakteristiske gule mure, går ture eller hviler sig i de grønne omgivelser og antikke gravsteder. Snup en to-go-kaffe, og gå en tur på kirkegården og se, om du kan finde gravstenen for den elskede danske sangerinde, den geniale fysiker eller måske endda en flygtig tidsrejsende, der døde i 2064.


Villette
Fælledvej 12, 2200 København

Villette er en kulinarisk perle, en lys og solrig restaurant, der tilbyder sæsonprægede retter med lokale ingredienser. Nyd den afslappede atmosfære i gårdhaven med de efeudækkede mure, mens du smager på farverige retter og lækre cocktails. Med fokus på nordiske smagsoplevelser og innovative teknikker tilbyder Villette en gastronomisk rejse i afslappede og hyggelige omgivelser. Deres "No reservations"-politik gør, at du kan tage en tur rundt på Nørrebro og komme forbi til frokost eller middag, lige når det passer dig. 


Copenhagen Contemporary
Refshalevej 173A, 1432 København

I byens nye kulturkvarter Refshaleøen kan du besøge det internationale kunstcenter Copenhagen Contemporary. Det prominente museum er kendt for sin dedikation til samtidskunst, og det store industriområde danner rammen om forskellige installationer, udstillinger og performances skabt af både danske og internationale kunstnere. Med konstant skiftende udstillinger med både veletablerede og upcoming kunstnere kan du stå ansigt til ansigt med tankevækkende værker, der sætter gang i sanserne. Selve området byder på et væld af lækre madoplevelser og maleriske omgivelser. 


Lille Blå
Esplanaden 3, 1263 København

Lille Blå er kendt som en af de mest farverige vinbarer i byen; den blev malet i en dyb kongeblå farve til ære for den farvehandel, der tidligere havde haft til huse i lokalerne. Baren ligger mellem de smukke bygninger i indre København og er det perfekte sted til en pause og et glas vin efter en dag på opdagelse. Lille Blå har specialiseret sig i naturlige, økologiske og biodynamiske vine, der serveres i glas eller på flaske sammen med en lille menu af særligt udvalgte snacks. Sæt dig udenfor, og nyd det smukke nabolag, eller nyd din vin indenfor i den flotte skandinaviske indretning. Hart Bageri
Galionsvej 41, 1437 København

Hart Bageri er et velkendt navn i København og leverer friske kager og brød, der kombinerer de klassiske glæder ved dansk bagværk med et innovativt strejf af smage fra fusionskøkkenet. Bageriet er skabt af Richard Hart, som tidligere har været kok på Noma, og stedet er kendt for at tilfredsstille selv den mest kræsne dansker. Der er siddepladser på begge sider af butikken, og bageriet tilbyder en række lækre boller, brød og kager, der er bagt til perfektion. Deres kardemommecroissant er en drøm, der smelter i munden, og det perfekt krydrede pølsehorn med flaget, smørfyldt dej vil få dig til at længes efter Hart i månedsvis. 


Grundtvigs Kirke
På Bjerget 14B, 2400 København NV

Midt i Bispebjerg-området rager et tårnhøjt bygningsværk op over landskabet. Grundtvigskirken, der er en syntese af ekspressionisme og gotisk arkitektur, blev bygget i 1927 og rummer både traditionelle og moderne danske designelementer. Den imponerende facade overgås kun af interiøret, der omfatter et kalejdoskop af farvet glas samt skyhøje buer. Den altid stille atmosfære giver et pusterum fra byens travlhed og inviterer dig til at nyde et stille øjeblik eller to for at opleve den imponerende bygning. Lige overfor finder du indgangen til Bispebjerg Kirkegård. Det er en smuk og stor kirkegård, der inkluderer den Instagram-berømte kirsebærtræsallé, som en gang om året eksploderer i et orgie af lyserødt. 


DØP-pølsevognen
Købmagergade 52, 1150 København

Når de store menneskemængder vandrer omkring på gågaden og bevæger sig mod Rundetårn, vil du måske blive overrasket over, at mange af dem ikke er på vej mod det berømte vartegn. Lige ved siden af Københavns mest ikoniske bygning ligger nemlig en af byens bedste pølsevogne. Med 100% økologiske ingredienser tilbyder DØP hotdogs til alle: kødspisere, vegetarer, gluten- eller laktoseintolerante og veganere er alle velkomne til at komme forbi og få en håndholdt godbid. Bestil en 'ristet hotdog' for at få den mest populære kombination af en pølse efter eget valg i et varmt brød og dækket af ketchup, grovsennep, remoulade, pickles og et drys af både rå og ristede løg. 


Besøg ferm LIVING Boutique
Kuglegårdsvej 1, 5, 1434 København

Kuglegården 1-5 er en historisk bygning, der ligger mellem maleriske kanaler, finurlige husbåde og det utæmmede Christiania. Den prægtige bygning går helt tilbage til 1770 og blev oprindeligt brugt som arsenal for det danske militær. I 2019 påbegyndte vi en komplet og omhyggelig renovering af de 1.900 kvadratmeter, hvilket resulterede i et univers af alt, der har med ferm LIVING at gøre. I stueetagen finder du vores Boutique, som har en autentisk og uformel atmosfære, der er både intim og inspirerende. Her kan du shoppe hele ferm LIVING-kollektionen samt et kurateret udvalg af vintagegenstande, planter, livsstilsprodukter, coffee table books og andet tilbehør til hjemmet. Kom forbi og få en kop kaffe i den hyggelige FL Coffee Bar, eller book en tid med en af vores dygtige stylingeksperter, som kan hjælpe dig med at gøre dine indretningsdrømme til virkelighed.