Bag Ripple produktionen

Nordøst for Beijing ligger Shanxi-provinsen, hvor vores glasfremstillingsfabrik er bygget langs pæreplantager og omringet af et udsædvanligt smukt landskab.

Nordøst for Beijing ligger Shanxi-provinsen, hvor vores glasfremstillingsfabrik er bygget langs pæreplantager og omringet af et udsædvanligt smukt landskab. Fabrikken, der er bygget på gamle familieværdier og kendt for sine udsøgte teknikker, var de første til at fremstille håndlavet kvalitetsglas og har knap 40 års erfaring indenfor området.

Billledetext

Processen

At fremstille smukke glas er i lige så høj grad en kunst, som det er en videnskab. Vi tror på, at godt håndværk er nødvendigt i hver fase af Ripple produktionen. En proces, der rummer flere forskellige arbejdsprocedurer, og som kan strække sig over 24 timer afhængig af glassets kompleksitet.

 

 

 

 

Billledetext

“....godt håndværk er nødvendigt i hver fase af Ripple produktionen.

Hvert Ripple glas er mundblæst ned i en støbeform, hvor glaspusteren blæser luft igennem et tyndt og langt rør for at udvide den flydende glasmasse til den ønskede form og størrelse. Herfra gennemgår glasset en detaljeret proces for at sikre, at glasset bibeholder den tiltænkte form. Færdige glasprodukter køles ned ved en sikker temperatur for at undgå, at glasset splintrer. Herefter skæres glassets kant til med en laser og en våd, grovkornet slibeskive sliber og polerer glassets skarpe kanter. Slutteligt rengøres hver krumning nøje tre gange før sidste kvalitetstjek.

Da hvert Ripple glas er mundblæst, er glasset unikt og derfor ikke 100% identisk. Det er nemlig mængden af glasmasse og lufttryk som glaspusteren anvender, der i sidste ende har indflydelse på det endelige resultat. 

Billledetext
Billledetext

 

“At fremstille smukke glas er i lige så høj grad en kunst, som det er en videnskab”

Materialerne

Det er vigtigt at arbejde med kvalitetsmaterialer, når man fremstiller glas. Da støbeformen er grundstenen i at forme glasset, er det vigtigt jævnligt at rengøre den grundigt for skidt og snavs. Den rå glasmasse består af nøje udvalgte ingredienser, som hver især bidrager til at sikre et færdigt resultat med høj renhed og minimale fejl.

Billledetext
Billledetext

Ripple kollektionen

Ripple-seriens skarpe, bølgende overflade, geometriske design og raffinerede udtryk skaber dynamik mellem form og funktion. Serien består af syv forskellige typer af glas, som hver især har sin egen unikke form og identitet, men sammen danner en familie. Hele serien inkluderer et sæt af fire stabelbare vandglas, et sæt af fire høje glas, et sæt af to champagneglas, et sæt af fire små stabelbare glas, et sæt af to vinglas, en karaffel og et sæt af en mindre karaffel og medfølgende glas. Serien indeholder nok glas og karafler til at dække et stilfuldt og dekadent bord til enhver lejlighed.

Billledetext