Plant Box Guide

Sådan tilplanter du din Plant Box-have

Ikke alene ser grønne planter godt ud i vores hjem, de får os også til at føle os bedre tilpas. Vores Plant Boxes er en fantastisk måde at bringe planterne ind i dit hjem og til udendørsområderne. Det handler om at finde kombinationer af planter, der fungerer godt med hinanden og den plads, de indtager – hvad enten det er en lys vindueskarm, et fugtigt badeværelse eller en solfyldt altan.

Vi har lavet en lille guide med nogle forslag til, hvordan man kan indrette de forskellige modeller af Plant Box med nogle af vores foretrukne planter. Med den rette mængde kærlighed og omsorg vil de belønne dig med smukke farver, dufte og i nogle tilfælde spiselige lækkerier.

 

At dyrke grøntsager er ikke kun for dem, der har masser af udendørs plads! Mange sorter kan nemt dyrkes i en krukke på altanen eller i et lyst køkken. Med Plant Box Two-Tier har du plads til at plante et udvalg af spiselige grønne planter samt lidt ekstra plads nedenunder, hvor du kan opbevare dit planteværktøj eller dine køkkenredskaber. Vi elsker en blanding af bær, grønkål og palmekål samt krydderurter som oregano og rosmarin, der smager skønt på middagstallerkenen og dufter fantastisk. Plant dem fra frø, eller skyd genvej, og køb dem som små planter i havecentret, så du kan nyde dem med det samme.

Vi har alle været der: Glæden over en buket vilde blomster, vi har hentet hjem fra en dag i skoven, bliver hurtigt til skuffelse, når blomsterne bliver slatne og visne – ofte kun få minutter efter, at de er blevet fjernet fra den jord, der nærer dem. Så hvorfor ikke bare dyrke dem selv i dit eget hjem? Et godt alternativ til at forvandle din baghave til en eng er at bruge vores Plant Box Large. Med sine lave og dybe mål har denne Plant Box rigelig plads til, at vilde blomster kan slå rødder, så du kan få den der vidunderlige, frie følelse af skov ind i dit hjem.

Plant Box Small er Plant Box-familiens lillebror, og dens lille størrelse betyder, at den passer ind små steder, som smalle vindueskarme eller en smal hylde. På grund af fittoniaens teksturerede mønstre på bladene er den bedre kendt som slangeskindsplanten og kommer i en vifte af iøjnefaldende farver, der spænder fra lilla til lyserød. Fittonia er hjemmehørende i Sydamerikas tropiske regnskove og trives derfor i høj luftfugtighed og væk fra direkte sollys, hvilket gør den ideel til et rum som badeværelset.

De er næsten umulige at slå ihjel og lette at holde af – vi taler om sukkulenter, der er de ultimative go-to-planter, hvis du ikke har de allergrønneste fingre. Den oprindelige Plant Box har rigelig plads til dine foretrukne kaktusser, som trives i ørkenen, så sørg for, at de får masser af naturligt lys og minimalt med vand. Kaktusser vokser i sommermånederne, hvor de gerne vil vandes ugentligt. Derefter går de ind i en hvileperiode i løbet af vinteren, og her kan du mindske vandingen væsentligt til én gang hver anden måned. Sørg for at holde kaktusser væk fra små fingre og poter, da planternes pigge er vanskelige og smertefulde at fjerne.

 

Ikke alene ser grønne planter godt ud i vores hjem, de får os også til at føle os bedre tilpas.

 

Match Plant Box Rounds organiske form med vildskaben ved den skønne hænge-asparges. Hænge-aspargesen kræver minimal pleje og trives i både naturligt lys og i dit hjems mørkere hjørner. Den vil gerne vandes, men hvis du skulle glemme det, så kan den sagtens klare en tør periode. Men vær opmærksom på, at trods navnet er hænge-asparges ikke en spiselig plante, og den kan endda være giftig at spise for katte og hunde – så sørg for at holde dine pelsvenner fra at guffe af de lavthængende blade.

 

Selvom vores Wall Box har fået sit navn, fordi den kan monteres på væggen, så fungerer den lige så fint som gulvkrukke. Lad den være hjem for den populære violinfigen, der er blevet lidt af en klassiker inden for stueplanter de senere år. Det er ikke svært at forstå, for selvom en helt udvokset violinfigen kan fylde ret meget i hjemmet, giver de brede blade og det store grønne løv en frodig og jungleagtig stemning i ethvert rum. Violinfigenen elsker sollys, men kan også trives i et hjørne, hvis den får nok indirekte sollys. Hvis planten står, så den får direkte og fuldt sollys, så sørg for at fugte og afstøve violinfigenens blade regelmæssigt, så de bliver ved med at se skarpe ud, og drej planten jævnligt, så den vokser ensartet, da bladene altid vil strække sig efter lyset.