Et møde mellem parisisk fortid og nutid

Vi nyder en stund i Monica Ainley de La Villardières elegant afstemte hjem i det historiske hjerte af Paris ved Seinens venstre bred.

Monica Ainley de La Villardières hjem ligger midt i den venstre breds frodige kulturelle mangfoldighed og er en harmonisk blanding af parisisk charme og moderne elegance. Bygningen i Louis-Philippe-stil fra begyndelsen af det 19. århundrede ligger på en stille gade med masser af historie og udstråler den klassiske ynde fra det gamle Paris. Indenfor har lejligheden imponerende stukkatur og højt til loftet, hvilket forenes med en moderne indretning og tidløse møbler. Her bor Monica Ainley de La Villardière med sin familie – hun er en journalist, broadcaster og influencer, hvis liv inden for mode og kultur har haft lige så mange udtryk og lag som den by, hun kalder sit hjem.

"Det var bygningens træk fra den gamle verdens Paris, der lokkede mig," fortæller hun og tænker tilbage på den mindre lejlighed i samme bygning, hvor hun og hendes familie engang boede. For ti måneder siden greb familien chancen for at flytte ind i deres nuværende hjem, som Monica beskriver som en forening af en "perfekt beliggenhed og planløsning".

 

"Jeg elsker, at podcasting giver en endnu mere personlig version af den måde, hvorpå radio kommer ind i dit rum – og du føler virkelig, at værten taler direkte til dig."

 

Monica er oprindeligt fra Canada, men flyttede til London for at arbejde med journalistik. Mens hun studerede, fik hun en praktikplads på britiske Vogues feature-redaktion. Siden da har Monica skrevet for en lang række prominente publikationer, herunder Coveteur, T Magazine og Style.com. Mens mode og kultur altid har været en interesse, var det radioen, der stjal Monicas hjerte, da hun var barn, og i dag er hun medvært på den populære podcast Fanfare, der anmelder mode og kultur. "Som barn plejede jeg at smuglytte, når min mor lyttede til CBC. Jeg elsker, at podcasting giver en endnu mere personlig version af den måde, hvorpå radio kommer ind i dit rum – og du føler virkelig, at værten taler direkte til dig. Jeg elsker at føle, at jeg er til stede i rummet sammen med folk," fortæller hun os.

Billledetext
Billledetext

Monica bor sammen med sin mand Marc og deres to små børn, Mia på to år og Arthur på et år, hvilket skaber et livligt og varmt miljø. Familiens sjæl findes i kontrasten mellem lejlighedens historiske franske stil og dens moderne indretning med finurlige, iøjnefaldende detaljer. ferm LIVING Catena-sofaen, som er blevet et samlingspunkt og en integreret del af familiens hjem, har en særlig plads i Monicas hjerte. "Det er vores mødested, et afslappende og elegant sted på én og samme gang," siger hun spøgefuldt.

 

"Der, hvor din familie er
– det er, hvad hjem betyder for mig."

 

Spisestuen har en dobbelt funktion, idet den også fungerer som Monicas kontor. Det er et fristed for hendes professionelle sysler, der kan forvandles til samlingssted for venner, eller med Monicas egne tilfredse ord, hendes "eget personlige værelse": "Jeg elsker den ro, jeg finder her, når jeg arbejder, men jeg elsker også at omdanne det til et sted, hvor jeg kan invitere venner på middag. Børnene ved, at det er et særligt sted, og de er opstemte, når de kommer ind i dette rum, hvilket er utroligt sødt."

Den venstre bred med sin rige historie og pulserende cafékultur har altid fundet genlyd hos Monica. Da vi tager afsked med stedet og indsuger den smukke blanding af arkitektur, mode og historie, bliver vi mindet om, at hjemmet er der, hvor historier begynder, og minderne ætses ind, ligesom på brostenene på Seinens venstre bred.

Billledetext
Billledetext