Louisiana x ferm LIVING

Som et vidnesbyrd om moderne kunst og design inviterer vi dig til at udforske, hvordan Louisiana x ferm LIVING-samarbejdet blev til.

Ubesværet moderne

Louisiana, der er dedikeret til moderne kunst, har siden åbningen i 1958 været Danmarks mest fremsynede museum for moderne kunst og har rystet op i status quo med originale og provokerende udstillinger og værker af mestre som Pablo Picasso, Yayoi Kusama, Andy Warhol og Frida Kahlo.

Med sin lidt skjulte beliggenhed i den københavnske forstad Humlebæk er det måske en overraskelse, at man ofte skal stå i kø for at komme ind. Dette museum for moderne kunst ligger fredeligt i udkanten af en skov med udsigt over Øresund og er indbegrebet af smuk natur og arkitektonisk dygtighed – og mange besøgende i København har en dagstur til Louisiana på programmet.

Da Knud W. Jensen, der grundlagde Louisiana, overtog ejendommen i 1955, bestod den kun af en gammel villa. Han forestillede sig, at det nye museum skulle omfatte villaen og en separat udstillingspavillon, og bad de to arkitekter Jørgen Bo og Vilhelm Wohlert om at påtage sig projektet. De to arkitekter havde dog en meget klar ambition for stedet – at forbinde arkitekturen med de naturlige omgivelser. Deres ambitioner førte til et unikt stykke arkitektur, der passer elegant ind i landskabet, og i dag er Louisiana kendt for sin underspillede elegance, hvor arkitekturen er det perfekte lærred til at udstille bemærkelsesværdige kunstværker.

 

 

Behageligt ikonisk

Da vi indledte samarbejdet mellem Louisiana og ferm LIVING, var det vigtigt, at designet skulle afspejle den underspillede elegance, som er selve essensen af det ikoniske museum for moderne kunst. Et vigtigt kendetegn for Louisiana er deres brug af høje, hvidkalkede vægge, synlige strukturer, trælofter og dybrøde klinkegulve. Det var deres bemærkelsesværdige leg med disse kontraster i farver og materialer, der gav inspirationen til det karakteristiske Louisiana x ferm LIVING-stof. Resultatet blev et spændende, vævet stof med kraftige sorte og sandfarvede striber, der vil gøre indtryk i ethvert hjem.

Den klassiske men stadig dristige stribe i Rico 2-seater og Lounge Chair afspejler de gennemgående trælameller og sorte vinduesrammer, der er karakteristiske for Louisiana. Det samme gør den diskrete farvekomposition i sort og sand, mens det teksturerede lærredsstof føles fascinerende at røre ved. Kontrasterne mellem de rene, klassiske linjer og den runde form på Rico 2-seater og Lounge Chair giver et behageligt ikonisk design, som inviterer til et øjeblik af langsommelighed og stilhed i dit hjem.

 

Billledetext
Billledetext