Guide til julekranse

Sådan laver du din egen krans til jul ved hjælp af Deco Frame Ring

Når julen nærmer sig, vil smukt udsmykkede døre og vinduer være med til at sprede ekstra glæde. En julekrans byder dine gæster velkommen med en festlig stemning allerede ved døren og symboliserer fællesskab og juleglæde. I år vil vi inspirere dig til at skabe juleglæde ved hjælp af Deco Frame Ring. Den smukke geometriske messingring er skabt til at vække din kreativitet og giver mulighed for uendeligt mange forskellige design.

Vi fik eksperthjælp fra den københavnske blomsterhandler Anne-Mette Trolle, der har hjulpet os med at skabe to smukke julekranse med forskellige udtryk. Følg vores trin-for-trin-guide, eller brug dine yndlingsblomster og -grønt til at skabe dit eget unikke mesterværk.

 

 

 

 

Kunstnerisk og finurlig krans

Til denne krans har vi brugt:

Rød amarant – Husk at fjerne alle bladene, de bliver kedelige og slatne.

Blå mimosa – Det giver et strejf af gran, uden at egentlig være det.

Mariebær – De røde bær har et næsten cirkusagtigt sjovt og finurligt udtryk.

Æbler – De små æbler giver et lille nik til julen og symboliserer overflod og efterårets høst.

Eukalyptus med bær – Giver et poetisk udtryk og en følelse af bevægelse, når bladene bevæger sig ved det mindste vindpust.

Små kålhoveder – Refererer til julen og giver ro til kransens form.

 

"Til denne krans valgte jeg at arbejde intuitivt ud fra de valgte materialer. Tekstur og form var de overordnede nøgleord, og jeg fokuserede på en varm farveholdning med røde, bordeaux og blågrønne nuancer."
Anne-Mette Trolle

Billledetext
Billledetext
Billledetext
Billledetext

Rolig og smuk krans

Til denne krans har vi brugt:

Husløg – Brug forskellige størrelser.

Dadelranker – Brug gerne hele ranken, da stilkene er virkelig smukke, eller skær i ranken for at få et mindre stykke.

Skærmblomst – Skal være fast og tør.

Blågran – Blågran har næsten altid et smukt svaj i sin form, brug den og fang den retning, du synes, den ser bedst ud i.

Enebær – Enebær dufter fantastisk og er god til dekorationer og kranse, da den ikke drysser.

Blå mimosa – Det giver et strejf af gran, uden egentlig at være det.

Thuja – Formen på disse grene minder om hønsefødder og giver liv og bevægelse.

 

"For at skabe en mere klassisk krans gik jeg i en mere traditionel retning. Jeg brugte materialer, som man normalt forbinder med jul: gran af forskellige typer og farver, husløg, mimosa og dadelranker, som bidrager med køligere toner i grønt og blåt.”
Anne-Mette Trolle

Billledetext
Billledetext
Billledetext
Billledetext

Ud over dit valgte plantemateriale skal du bruge:

ferm LIVING Deco Frame Ring. Vi har brugt størrelsen Small, men du kan også vælge at lave en større krans med størrelsen Large.

Messingtråd (ståltråd kan også bruges, men messing passer perfekt til Deco Frame Ring).

Havesaks

 

Sådan laver du din krans: En trin-for-trin-guide

1. Vælg og forbered de materialer, du vil bruge til din krans.

2. Fastgør messingtråden omkring din Deco Frame Ring, og sørg for, at den er fastgjort med en knude.

3. Start med at tage 2-3 stykker af dit materiale, og fastgør dem med messingtråd. Sørg for at stramme tråden nok til, at alting bliver på plads uden at beskadige stilkene.

4. Fortsæt med at bygge kransen op ved at tilføje flere stykker grønt og fastgøre dem med messingtråden. Husk, at de ting, du sætter på kransen, skal have forskellig størrelse, så du skaber en fornemmelse af rytme og bevægelse i kransen.

5. Når husløgene skal på kransen, sætter du et stykke messingtråd i midten af husløget og snor enderne om hinanden, og binder til sidst tråden omkring Deco Frame Ring.

6. Kransen er færdig, når du synes, at den er færdig! Lad et stykke af Deco Frame Ring være blottet, måske en fjerdedel, da det tilfører et roligt element og fremhæver den smukke Deco Frame Ring i messing.

7. Brug båndet, som følger med Deco Frame Ring, til at hænge kransen op på det sted, du har valgt. Det er op til dig, om du vil binde en sløjfe eller bare lade båndet hænge lige ned.

8. Hæng din krans på en dør, en væg eller i et vindue.

 

Og voilà! Nyd din smukke, personlige krans i hele juletiden.

 

Mød Anne-Mette Trolle
Anne-Mette er uddannet fra Danmarks Designskole (i dag KADK) og i 1996 forenede hun sin kærlighed til mode med blomsterdesign. Hendes søgen efter et unikt blomsterunivers førte til, at hun åbnede Blooming  i København, som i dag har fire forskellige lokationer i og omkring København.