Helena Rohner x ferm LIVING

Helena Rohners æstetiske sans har altid været stærkt forbundet med naturen. Hun er designer og bor nu i Madrid, men er født ind i en spansk-schweizisk familie og voksede op på De Kanariske Øer, hvis barske, skulpturelle landskab stadig påvirker hendes design den dag i dag.

Helena, som i 2015 blev tildelt den prestigefyldte guldmedalje for Merit i Fine Arts ved Deres Majestæter Kongen og Dronningen af Spanien for sit bidrag til design, har en smykkeserie i eget navn med butikker i både Madrid og Barcelona. Hendes smykker findes desuden hos internationale forhandlere så langt væk som i Japan og Australien. Helenas yndefulde designsprog er nu også bragt til live i samarbejde med ferm LIVING. Det længe ventede resultat har udmøntet sig i en kollektion af tidløst og elegant boligtilbehør kendt som Helena Rohner-serien.

 

"Jeg ønskede,
at genstandene til ferm LIVING
skulle føles som store smykker –
og det er derfor,
vi besluttede at støbe dem i metal."

 

"Jeg ønsker at skabe kunst til hverdagsbrug, der forbedrer designoplevelsen på en afslappet måde. Dette muliggør forbrugerens afgørende interaktion med designet i øjenhøjde," fortæller Helena under vores besøg i hendes hjem i det centrale Madrid. Den luftige lejlighed med højt til loftet fungerer også som atelier og har været centrum for mange kreative møder mellem Helena Rohner og ferm LIVING, og det er et af de mange steder, der er blevet brugt til designprocessen i løbet af vores samarbejde.

Billledetext
Billledetext

 

Serien består af tre elegante kroge og et Sculptural Object og er inspireret af den vilde nordiske natur og Helenas tidløse og feminine designæstetik. "Jeg ønskede, at genstandene til ferm LIVING skulle føles som store smykker – og det er derfor, vi besluttede at støbe dem i metal," siger Helena. Værkerne er håndformede, så der opnås en perfekt ergonomisk følelse og organisk form, og fås i massivt skinnende messing og rustfrit stål.

 

 

"Jeg ønsker at skabe kunst til hverdagsbrug, der forbedrer designoplevelsen på en afslappet måde."

 

 

Billledetext
Billledetext

 

Helenas Sculptural Object bliver fokuspunktet i ethvert rum, uanset om det holder styr på papirerne på kontoret eller bruges som et kunstværk. Vægkrogenes form er inspireret af naturens former, champignon, citron og kantarel, og de er lige så meget skulpturelle genstande, som de er funktionelle holdere. De kan bruges som vægkroge til tøj og tilbehør, men også som dørknopper, skabshåndtag eller skuffehåndtag.

 

SE HELENA ROHNER X FERM LIVING KOLLEKTIONEN HER

 

Billledetext