Bag om designet: Ark Chairs

Oplev, hvordan de alsidige og smukke Ark Chairs lige fra begyndelsen er blevet skabt med fokus på ansvarlighed.

Ark Chair-kollektionen blev skabt med ambitionen om at skabe et ærligt, langtidsholdbart design med et lavt klimaaftryk. Oplev, hvordan ansvarlighed lige fra begyndelsen har været i fokus i designprocessen.

 

Bag om designet: Ark Chairs

 

At designe en arketypisk stol

Vores helt eget designteam blev inspireret af ønsket om at sætte fokus på et enkelt og ærligt design. Derfor besluttede de at skabe en kollektion sammensat af ansvarlige, alsidige og smukke træstole, som hele familien kunne nyde godt af.

Teamet begyndte designprocessen med at konceptualisere tanken om en stol: "Vi spurgte os selv, hvordan det ville se ud, hvis vi spurgte nogen – et barn eller en voksen – og bad dem tegne en stol", fortæller Estelle fra det designteam, der har arbejdet med udviklingen af Ark-kollektionen. Med udgangspunkt i dette spørgsmål tog dimensioneringen af en arketypisk stol form: fire ben, et enkelt sæde og et ryglæn. Tanken om at skabe et geometrisk design med lige, enkle linjer gik godt i tråd med ambitionen om at producere en stol med et lavt klimaaftryk og minimalt spild.

For at indfri ovenstående målsætning kontaktede designteamet den danske virksomhed Målbar, som er specialister i at måle CO2e-klimaaftrykket for produkter ved hjælp af deres klimascreeningsværktøj. Dette var med til at sikre, at hele fremstillingsprocessen af stolene, fra råmaterialer til slutprodukt, har været præget af en ansvarlig og bæredygtig tankegang.

Med dette mål for øje besluttede teamet at skabe tre forskellige Ark Chairs – en Dining Chair, en Kids Chair og en High Chair – alle fremstillet af FSC®-certificerede asketræsplanker i standardmål, hvilket tager hensyn til bæredygtighed på en række parametre.

At arbejde med standardmål sikrer, at fremstillingen af hver enkelt stol resulterer i så lidt spild som muligt. Ved helt enkelt at arbejde med træplanker kan stolene også samles med blot 6-8 standardskruer, så man undgår enhver form for lim. Dette gav også mulighed for at pakke stolene fladt, hvilket betyder, at hver enkelt stol ankommer usamlet til kunden. Det giver en mere strømlinet og pladsbesparende forsendelses- og transportproces. Designteamet så også en fordel i, at det fladpakkede design gør, at kunderne ikke blot nemt kan samle stolene, men også når som helst kan skille dem ad igen.

Efter at have taget endelig stilling til form og materialer på vores Ark Chairs, fortsatte designteamet med at eksperimentere med farver og det endelige udtryk. De besluttede at skabe to versioner af hver stol: en rå, olieret stol med et enkelt og tidløst udtryk samt en moderne blå stol, der vil give ethvert hjem et underspillet, men alligevel spændende farveindslag.

 

Tanken om at skabe et geometrisk design med lige, enkle linjer gik godt i tråd med ambitionen om at producere en stol med et lavt klimaaftryk og minimalt spild.

 

 

 

Bag om den ansvarlige produktion af Ark-kollektionen

Ark Dining Chair, Kids Chair og High Chair produceres alle i EU på en fabrik lidt uden for Venedig i Norditalien.

På fabrikken indsættes de FSC®-certificerede træplanker i standardmål i en maskine, der er specialiseret i at skære træet til de nøjagtige mål, hvilket begrænser spild. Når træplankerne er blevet skåret til, bliver de inddelt i kategorier, alt efter hvilken stol de skal blive til.

De dele, der skal bruges til de rå, olierede Ark Chairs, behandles i hånden af en af de håndværkere, der arbejder på fabrikken, mens delene til de blå Ark Chairs males på en fabrik i nærheden, der har specialiseret sig i at bruge vandbaseret maling, der egner sig godt til børnemøbler.

Inden stolens færdige dele fladpakkes og sendes til os i Danmark, bliver hvert enkelt element kvalitetskontrolleret af en håndværker, så vores kunder kun modtager dele af højeste kvalitet.

 

 

 

Aflæseligt og ansvarligt design

Under skabelsen af Ark Chairs blev både design- og produktionsprocessen påvirket af de bevidste, informerede valg, der blev truffet for aktivt at begrænse spild og forlænge de forskellige designs levetid. I samarbejde med Målbar, der allerede tog del i udviklingsfasen med deres klimascreeningsværktøj, kunne vi skabe en kollektion af ikke blot dekorative, men også ansvarlige, tidløse og smukke stole, der kan bruges i hele hjemmet, lige fra børneværelset til spisestuen.