Bag Desert-serien: fremstillingen af vores PET-tekstiler

 

Vi tager dig med bag kulisserne på produktionen af vores tekstiler fra Desert-serien, som er lavet af 100 % genanvendt post-consumer-plast. Følg med os på rejsen, hvor kasseret plast omdannes til smukke, holdbare og bløde tekstiler.

 

 

 

 

ET MODERNISTISK DESIGN

Vores Desert-serie kombinerer modernistisk design med bæredygtig funktionalitet, så der skabes design, der er perfekt tilpasset livet både inden- og udendørs. Det hele startede med vores Desert Lounge Chair, som siden har fået følgeskab af Desert Stool og Desert Cushion. Disse alsidige og strømlinede design byder alle på tekstiler, der udelukkende er fremstillet af genanvendt post-consumer-plast. Derudover har vi flere andre tekstilkollektioner, blandt andet Way-serien, Hem-tæpperne og vores Path Hammock, der er fremstillet ved hjælp af samme proces. Så hvordan forvandler vi plastaffald til smukke, holdbare tekstiler, der føles blødt som uld?

 

 

 

 

 

FRA PLAST TIL PET-GARN

Vores tekstilproducent ligger i Indien, så til at begynde med indsamles der plastaffald fra hele landet, hvorefter det sorteres og adskilles, for at sikre at det er af ren plast. Plastaffaldet sendes derefter til en genbrugsfabrik, hvor det konsolideres og knuses, så plasten komprimeres til faste blokke. Blokkene bliver derefter skåret til bittesmå stykker plast, som forarbejdes, så der skabes bløde korte fibre. De tynde og luftige fibre ligner næsten hår og er nu klar til at blive spundet til garn.

Det er på dette trin i processen, at råmaterialet ankommer til vores produktionsanlæg. Anlægget ligger i byen Bhadohi, der er beliggende i staten Uttar Pradesh. Regionen har en rig historie og kultur inden for vævning, en færdighed, der er blevet forfinet gennem mange generationer.

 

Læs mere om vores tekstilleverandør her

  

Når plastfibrene er ankommet, omdannes de til garn på stedet. Det første skridt er at fylde fibrene i en kartningsmaskine, hvor de bliver jævnt fordelt og børstet med roterende børster. Når de enkelte fibre er udglattet, omdannes de til en porøs masse, der ligner et stoflignende ark. Dette bløde, fine ark behandles derefter igen, ved at det passeres gennem små åbninger, der forvandler materialet til løst garn. Det næste skridt er at fjerne garnet fra kartningsmaskinen og sno det på spindeværkerne, hvorefter materialet spindes til den ønskede tykkelse og tæthed, hvilket resulterer i stærkt, holdbart PET-garn, der ligner en tyk uldtråd. Garnet farves derefter i de valgte farver, hvorefter det er klart til at blive vævet til smukke tekstiler.

 

 

 

 

 

 

RESULTATET: SMUKT,
HOLDBART OG BLØDT AT RØRE VED

Herfra er processen med at væve tekstilsæderne, tæpperne og puderne nøjagtig den samme, som når man arbejder med ren, ny uld. Produkterne er lavet af dygtige kunsthåndværkere, der arbejder i hånden med en væv, hvilket gør hvert enkelt stykke tekstil unikt. Resultatet er en blød og luksuriøs finish. Produkterne er dog stadig helt af plast, og materialet beholder de samme gavnlige egenskaber, hvilket sikrer lang holdbarhed og lav vedligeholdelse. Tekstilerne absorberer ikke væske og er derfor ideelle til både indendørs og udendørs brug. Desuden kan genanvendt PET-garn genanvendes, hvilket betyder, at hvis det bliver tid til at tage afsked med det valgte tekstil – forhåbentlig efter mange års brug – kan det genbruges endnu en gang.

Hos ferm LIVING har vi valgt at arbejde proaktivt med innovative og bæredygtige materialer. At medtage disse materialer er en integreret del af designfasen, og med hver ny kollektion og hvert nyt produkt vil vi fortsætte med at udfordre os selv til at arbejde med nye og bæredygtige materialer, og vi vil fortsætte med at tilføje bæredygtige løsninger og materialer til vores sortiment. Vi gør det, fordi det er noget, vi tror på, og fordi vi føler, at det er en del af vores ansvar. Vores design er udviklet til at holde langt ud i fremtiden, hvor fokus på bæredygtighed kun bliver endnu vigtigere.