Bag Catena-sofaen

Fra rå trærammer til komfortable, tilpassede sofamoduler

Vores lave Catena-sofa er inspireret af begrebet 'low living' med sin indbydende, sækkestols-inspirerede form, der er generøst dimensioneret til total afslapning og hygge. Oplev, hvordan vores italienske producent forvandler rå trærammer til komfortable, tilpassede Catena-moduler, der kan kombineres på flere måder, for at skabe din ideelle sofa.

 

 

 

Vores Catena-kollektion består af forskellige moduler, der kan kombineres for at skabe den ideelle sofa til dit hjem. Den er en del af vores Made to Order-koncept, hvilket betyder, at du kan vælge den ideelle polstring blandt et stort udvalg af stoffer, der passer til din personlige stil. Hvert Catena-sofamodul fremstilles på bestilling af talentfulde håndværkere, der arbejder på en italiensk fabrik i Veneto-regionen, som siden 2008 har specialiseret sig i at skabe polstring i håndværkskvalitet af materialer fra lokalområdet.

Billledetext
Billledetext

Hvert Catena-sofamodul fremstilles på bestilling af talentfulde håndværkere, der arbejder på en italiensk fabrik i Veneto-regionen, som siden 2008 har specialiseret sig i at skabe polstring i håndværkskvalitet af materialer fra lokalområdet.

 

Produktionsprocessen af Catena-sofaen begynder, når fabrikken modtager en bestilling af et bestemt modul. De modtager trærammen til det ønskede modul fra en lokal, italiensk leverandør. Denne træramme udgør slutproduktets struktur. Når antallet af ordrer er særdeles højt, modtager fabrikken rammen samlet og polstret, men som regel klarer håndværkerne selv denne del af processen. Efter monteringen limes det fineste mikrocellulære skum på rammen, så håndværkeren kan sikre sig, at modulet får den helt rigtige form. Den indvendige del af skummet er mere fast, hvilket øger holdbarheden, mens det ydre lag er blødere, så den færdige sofa bliver blød og behagelig. Til sidst trækkes et lag hvidt stof stramt over skummet, der gør det nemmere for møbelpolstreren at betrække det ønskede stof på modulet, og sikrer et elegant og glat slutresultat.

Når skummet er tilføjet, indkøber håndværkerne det stof, der er valgt til det specifikke modul. ferm LIVING har et stort udvalg af tekstiler, der er blevet nøje udvalgt i tæt samarbejde med ferm LIVINGs Design- og Produktstyringsteams, hvoraf de fleste tillige er produceret i Italien - de kan dog også komme fra Spanien eller Norge.

 

 

 

Det første trin i polstringsprocessen er tilskæring af det valgte stof. Dette gøres af en maskine for at optimere processen og minimere stofspild. Når stoffet er skåret til, sys det sammen af dygtige håndværkere, hvilket sikrer, at slutproduktet har et detaljeret udtryk med indviklede, topsyede sømme, der minder om kurven på en kædelinje - på italiensk en catenaria - der også har givet inspiration til Catena-sofaens navn. Efter syprocessen er sofadelen klar til at blive polstret i hånden. En af de uddannede håndværkere sætter omhyggeligt det valgte stof på modulet og fastgør det med en hæftepistol, hvilket giver et glat og elegant udseende.

Efter polstringen er det tilpassede Catena-modul klar til at blive pakket og sendt fra Italien til sin endelige destination, så du kan bruge det til at skabe et rum, der passer til din personlige stil, hvor du kan føle dig godt tilpas. Udforsk vores Catena kollektion her.