Kunst og inspiration i Stockholm

Vi besøgte Mattias og Carolina Storm for at tale om overgangen fra lejlighed til hus, balancen mellem arbejde og familieliv og for at få indsigt i deres kreative proces.

Det tager kun 10 minutter i metro at komme fra Stockholms hovedbanegård til bydelen Gamla Enskede. Selvom byens travlhed er så tæt på, føles kvarteret som en hel anden verden. Her ligger traditionelle svenske træhuse med små haver langs charmerende snoede veje, og man føler næsten, at man befinder sig i en Astrid Lindgren-roman.

 

Huset er gammelt og uperfekt, og det elsker vi. Indretningen skulle være tro mod det. Alle hjem skal ikke ligne et fransk penthouse.

 

I et af de første huse, der blev bygget i området, bor Mattias og Carolina Storm. Deres hus er fra 1909. Carolina er kreativ konsulent og influencer, mens Mattias arbejder som kunstmaler og inden for private equity. Mattias og Carolina er begge iværksættere og er partnere i alle aspekter af livet, lige fra forretning til familie. De mødte hinanden som 20-årige, da Mattias startede sin første virksomhed – et online modefællesskab – og inviterede Carolina, der allerede dengang var en succesfuld modeblogger, med som konsulent på projektet. De har været sammen lige siden. I dag er parret gift og har to børn sammen, Tom på fire år og James på to år.  

Mattias og Carolina har boet sammen, siden de var i begyndelsen af tyverne, og de har delt flere forskellige hjem. "Vi har boet i så mange forskellige typer lejligheder i så mange forskellige stilarter. Da vi flyttede ind her, var det tydeligt, at dette hus har sit helt eget udtryk. Det er gammelt og uperfekt, og det elsker vi. Indretningen skulle være tro mod det. Alle hjem skal ikke ligne et fransk penthouse," forklarer Carolina.

Billledetext
Billledetext
Billledetext
Billledetext

Resultatet er en indbydende blanding af vintagefund, skandinaviske designklassikere og engelsk landstedsæstetik tilsat finurlige, omhyggeligt udvalgte detaljer. Carolina har talent for at opstøve vintagefund, og det skinner igennem i hjemmet, hvor indretningen er en løbende proces. Carolina er på udkig på onlineplatforme, auktionssider og loppemarkeder og elsker at finde skatte, for eksempel en antik tromme til børnene eller skabet, der huser hendes samling af muslingeskaller. Hver tilføjelse sætter sit særegne aftryk på rummet og bliver samtidigt en del af et samlet hele, hvor hjemmets æstetik er i løbende udvikling. Det antikke svenske skab er en favorit, som bidrager med et historisk præg og er en hyldest til selve huset.

På spørgsmålet om deres yndlingsrum i huset er både Mattias og Carolina enige om, at det må være køkkenet, som de beskriver som hjemmets hjerte og stedet, hvor familien tilbringer mest tid sammen. Carolina tilføjer, at hendes andet yndlingssted må være det lille kontorområde, hvor Feve Desk fra ferm LIVING er omgivet af et væld af planter. Rummet går under navnet "Geranium-værelset" og er et sted, hvor Carolina kan dyrke sine grønne fingre, og hvor der er plads til kreativitet og mindfulness.

 

Mattias finder sit frirum i arbejdet som kunstmaler. Med en baggrund i techbranchen og private equity kan det lyde som et usædvanligt skridt også at begynde at arbejde som kunstner – men ikke for Mattias. "Min mor har altid været meget målrettet – hvis hun gerne ville noget, så gjorde hun det. Engang vågnede hun midt om natten og fjernede al fugemasse i badeværelset. Det træk har jeg arvet – hvis der er noget, jeg gerne vil, så gør jeg det. Jeg nyder at male, så hvorfor skulle jeg ikke gøre det?" I dag har Mattias et atelier i kælderen, hvor han arbejder på sine abstrakte malerier. Nogle af værkerne bliver udstillet i deres hjem, før de bliver solgt, som det store hvide billede, der står i deres stue. Mattias omfavner den dualitet, der ligger i både at være kunstner og arbejde inden for private equity. "Der er meget pres for at vælge én retning i livet og holde sig til den," forklarer Mattias, "men jeg elsker, at jeg kan gøre begge dele."

Storm-familien er dedikerede æstetikere, der sætter en ære i selv de mindste detaljer i deres hjem. Under vores besøg griber Mattias spontant en bøtte maling og en pensel for at male radiatorhåndtagene – et perfekt eksempel på parrets engagement, når det kommer til at skabe et harmonisk og visuelt tiltalende miljø, og deres evne til at eksperimentere og prøve nye ting i indretningen.

Billledetext
Billledetext

For Mattias har hjemmet fået en helt ny betydning efter børnene er kommet til, og det fungerer nu som centrum for fælles øjeblikke – for både familien og deres gæster: "Vi har en tradition med fredagsmiddag, som vi deler med en anden familie. Det er fire børn, der løber rundt, og alle har lidt gang i deres eget, men vi tilbringer tid sammen. Et hjem er et sted, hvor der er plads til alle. Det er et samlingspunkt for alle vores tætte fællesskaber, ikke kun for de mennesker, der deler adresse."