Copenhagen City Guide

Vi elsker vores hjemby København. Byen har været med til at forme os, da den er et utrolig inspirerende sted at udforske og udvikle sig: stemningen, den blomstrende designscene, for ikke at tale om den fantastiske kultur og historie.

Vi vil gerne dele denne kærlighed med dig og har derfor udarbejdet en liste over nogle af vores favoritaktiviteter i byen – en ferm LIVING-guide til de københavnske klassikere. Det følgende er en liste over de ting, vi selv kan lide at foretage os, og som vi føler gør byen unik – steder, hvor vi føler os godt tilpas i, hvad og hvem vi er.

God fornøjelse!

Spis en klassisk hindbærsnitte

Lad dig ikke narre af, hvad du ser: Den ser måske simpel ud, men hindbærsnitten er en af vores favoritter, når det kommer til søde sager. Boomet af trendy bagerier har i de seneste år resulteret i endeløse varianter af denne klassiker, men den traditionelle version med hvid glasur og farverigt krymmel vil altid have en særlig plads i vores hjerter.

Nyd et glas ved kanalerne

Vintrene har jo en tendens til at være mørke og lange, når vi bor så langt mod nord, så en euforisk stemning rammer byen samtidig med de første forårstegn. Byen er rig på caféer med udendørs siddepladser, men nogle gange skal man gå efter “less is more”: Stop ved en vinbar, snup en flaske to go, og find i stedet det perfekte sted ved kanalerne, hvor du kan opleve livet i København, når det er allerbedst.

Kør over Knippelsbro på cykel

Få ting føles mere københavneragtigt end at cykle over en af de gamle broer i modvind. At tage cyklen på trods af vind og vejr er karakteristisk for de rebelske københavnske cyklister. Bagefter fortjener du virkelig en afslappende stund i sofaen eller på din foretrukne café!

Udsigt fra oven

– Besøg Nikolaj Kunsthals gamle tårn
Denne kirke, der er blevet omdannet til et kunstgalleri, er virkelig et besøg værd på din vej gennem Københavns gader. Hvis du besøger stedet på lørdage eller søndage, kan du endda se det tidligere kirketårn og få et kig udover byen fra oven. Kirken stammer tilbage fra det 13. århundrede, men selve tårnet blev ikke tilføjet før små 300 år senere. I dag er tårnet det tredje højeste i København. Selvom du lider af højdeskræk, bør det ikke holde dig tilbage – turen i tårnet tager dig nemlig kun omkring 35 meter op.

Luksuriøs kartoffelmad

Lav dig selv en luksuskartoffelmad på rugbrød.

Du har måske allerede været i København? Og du har sikkert også smagt rigtigt smørrebrød. Måske har du også hørt, at der er masser af smørrebrødsrestauranter i København? Og selvom vi kunne give dig en lang liste over restauranter, vil vi meget hellere inspirere dig til at lave et stykke smørrebrød selv. Og ikke bare et hvilket som helst af slagsen, men vores egen sommerfavorit: en ekstra lækker kartoffelmad – selvfølgelig på rugbrød.

– Køb et frisk rugbrød hos en bager.
– Køb nye kartofler hos grønthandleren.
– Du skal naturligvis også bruge mayonnaise. Det er ikke særlig svært at lave din egen, men ellers kan du finde en købeversion af høj kvalitet.
– Kog kartoflerne i seks minutter, sluk derefter for varmen, og lad dem ligge i det varme vand i yderligere seks minutter, eller indtil de er møre. Lad dem køle af.
– Smør et godt lag smør på et stykke rugbrød, skær kartoflerne i skiver, og arranger dem pænt på brødet.
– Tilføj en klat mayonnaise på toppen, og pynt med frisk purløg, radiser og ristede løg.
– Til sidst en knivspids salt, lidt peber, og værsgo og nyd!

Københavns ZOO er blandt de ældste i Europa, og de 11 hektar er absolut et besøg værd. Hvis du ikke er til den store tur i zoo, kan du fra Frederiksberg Have hilse på elefanterne i deres nye faciliteter. Tag en spadseretur gennem de dejlige landskaber i parken, og nyd en picnic på plænen ved slottet, når du har vinket til elefanterne.

Kaffe og magasiner på Københavns Hovedbibliotek

Sæt tempoet ned, og tag en kop kaffe og en croissant i caféen på Københavns Hovedbibliotek. Med store vinduer mod gaderne i den gamle, indre del af byen og et stort og bredt udvalg af magasiner er dette vores foretrukne sted at tilbringe et par stille timer.

Afslut dagen med middag

Hvad ville et besøg i København være uden en aften på en af byens internationalt anerkendte restauranter? Den levende restaurantscene bugner med spændende madlavning og nye smagsoplevelser, og det ville fylde et helt magasin, hvis vi skulle nævne alle vores favoritter. Vælg dit foretrukne køkken, eller prøv noget nyt, men tag dette som et godt råd: Sørg for at bestille bord på forhånd.

Tilbring en søndag på Thorvaldsens Museum

Søndage er det perfekte match med kunst og gallerier. Find ny inspiration til den kommende uge, og forkæl dine sanser med klassisk kunst omgivet af markante moderne farver på væggene i Thorvaldsens Museum, som huser de berømte skulpturer af Bertel Thorvaldsen (1770-1884). I sin levetid nåede han at kreere værker for Paven, Napoleon og mange af de europæiske kongehuse. Hans arbejde vises over hele verden, men på Thorvaldsens Museum kan du opleve den mest omfattende samling – i de allersmukkeste rammer.

Tag en dukkert i havnen

Med vand overalt i byen tager mange lokale tit en dukkert i havnen om sommeren – i weekenden, i ferier og på deres vej til og fra arbejde. Selvom vi også har adgang til havet og dejlige strande bare lidt længere uden for byens centrum, er der noget særligt ved at hoppe af din cykel og lige ned i havnen. Du kan altid besøge de officielle havnebade, men hvor er det sjove i det, når du kan finde dit eget hemmelige sted?

 

Home of ferm LIVING

I Kuglegården 1-5 finder du hjemstedet for ferm LIVING. Dette Boutique & Showroom er vores allerførste butiksareal, og på etagerne ovenover arbejder vores driftsmedarbejder og kreative medarbejdere. Her eksperimenterer vores team af ferm LIVING-designere med nye idéer og med at skabe nye kollektioner af møbler, belysning og tilbehør til hjemmet.

Dette er vores univers af alt, der hører til ferm LIVING, tilføjet et strejf af vintage-kuriositet. Det er et univers, der byder dig velkommen hjem, der favner kontrasterne i livet og skaber en autentisk og uformel atmosfære, der på en gang er både intim og inspirerende – et rum, hvor du altid kan føle dig godt tilpas.