Komfortabel cool i København

En guide til vores yndlingssteder i vores elskede hjemby

 

Gennem årene, efterhånden som vi har bevæget os op og ud i verden, har vi ladet et internationalt perspektiv påvirke den måde, vi ser og oplever skandinavisk design. Vi arbejder fortsat med dygtige håndværkere rundtom i verden, men vi holder altid fast i, hvem vi er, og hvad vi kommer fra. København er en del af det, der har formet os: atmosfæren, den blomstrende designscene og ikke mindst byens fantastiske kulturliv og historie. Så nu hylder vi vores højtelskede hjemby – lige fra skjulte perler til det evindelige gråvejr.

Vi har samlet nogle af vores personlige favoritter, når det kommer til københavnske klassikere: de ting, vi selv kan lide at lave, og som gør byen unik for os – et sted, hvor vi kan føle os godt tilpas i, hvad og hvem vi er.

Enjoy!

Med kærlig hilsen,
ferm LIVING

 

Drik kaffe og drinks i Kødbyen

Kødbyen er Københavns tidligere kvarter for kødgrossister. Selvom den forhenværende industrielle del af Vesterbro stadig bærer præg af sin upolerede fortid, har området gennem årene gennemgået en forbløffende forvandling og er nu fyldt med trendy spisesteder, kaffebarer og barer. Hvis du leder efter et energiboost en eftermiddag, er Prolog Coffee Bar det ideelle sted at nyde en ikke bare lækker, men også bæredygtig kop kaffe midt i Kødbyens traditionelle flisebelagte vægge og industribygninger. Besøg Fleisch, en kombineret restaurant, bar og slagter, hvor du kan nyde en lækker frokost i autentiske og nutidige rammer, der er skabt med Kødbyens arv i tankerne. Hvis du ønsker at udforske vores bys livlige natteliv, skal du bare hænge ud ved Kødbyen indtil aftensmadstid og vente på, at alt det sjove begynder.

 

Køl af i Havnebadet Islands Brygge

Med så meget vand rundt om byen er en dukkert i havnen en fast sommeraktivitet for mange københavnere – i weekenden, i ferierne og endda på vej til og fra arbejde. Selvom vi også har et hav og dejlige strande, er der noget magisk ved at tage en dukkert midt i byen. Med fem forskellige bassiner er Havnebadet Islands Brygge ideel, når du gerne vil køles ned på de varme sommerdage. Pak en taske med dine yndlingssnacks og det mest nødvendige til en dag på stranden, og tilbring en dejlig eftermiddag med at hoppe i havnebadet og solbade på det tilstødende græs.

 

 

 

Bohemevibes på La Banchina

Hvis du længes efter rolige eftermiddage, hvor du kan bade og nyde lækker mad og drikkevarer, vil du helt sikkert elske La Banchina. Det uformelle og autentiske spisested og sauna ligger på Refshaleøen og er en skjult perle. Stedet har åbent året rundt, og du kan derfor spise og bade dig gennem alle de unikke årstider i vores elskede by. Om sommeren kan du køle dine fødder af i vandet, mens du nyder et koldt glas hvidvin på La Banchinas trædok. I de koldere årstider giver saunaerne dig mulighed for på behagelig vis at nyde gyset ved vinterbadning.

“Vi hylder vores højtelskede hjemby – lige fra skjulte perler til det evindelige gråvejr.”

 

Tilbring dagen på Tårnlegepladsen i Fælledparken

Glem alt om gynger og rutsjebaner. Den berømte Tårnlegeplads giver plads til, at dit barn kan opleve byen fra oven eller lege politiker for en dag. I det sydvestlige hjørne af Fælledparken finder du legepladsen med vores bys berømte tårne: Vor Frelsers Kirke, Københavns Rådhus, Rundetårn, Marmorkirken og tårnet på Børsen.

 

Traditionelle retter hos Schønnemann

København har en levende scene sprængfyldt med dristig madlavning og fremragende køkkener, og vi ville have brug for et helt magasin, hvis vi skulle nævne alle vores favoritter. Selvom vi elsker at udfordre vores smagsløg med nye smagsvarianter og udenlandsk kogekunst, skader det aldrig at vende tilbage til de danske klassikere, som vi kender og elsker, samtidig med at vi udforsker den mere traditionelle og historiske side af vores elskede by. Schønnemann åbnede helt tilbage i 1877, hvilket gør det til en af de ældste restauranter i København. Her vil du kunne nyde noget af det bedste traditionelle smørrebrød i et rum, hvor historien er i højsædet.

 

 

Udsigt oppefra
– Besøg det gamle kirketårn ved Nikolaj Kunsthal

Denne kirke, der er blevet omdannet til et kunstgalleri, er virkelig et besøg værd på din vej gennem Københavns gader. Og tager du afsted om lørdagen eller søndagen, kan du endda opleve det tidligere kirketårn og få udsigt over byen oppefra. Kirken stammer tilbage fra det 13. århundrede, men selve tårnet blev ikke tilføjet før små 300 år senere. I dag er tårnet det tredjehøjeste i København. Selvom du lider af højdeskræk, bør det ikke holde dig tilbage – du kommer kun 35 meter op, hvis du tager turen op i tårnet.

 

 

Kaffe og magasiner på Københavns Hovedbibliotek

Sæt tempoet ned, og tag en kop kaffe og en croissant i caféen på Københavns Hovedbibliotek. Med store vinduer, der vender ud mod gaderne i den gamle indre del af byen, og et stort og bredt udvalg af magasiner er dette et af vores foretrukne steder at tilbringe et par rolige timer.

 

 

Tilbring en søndag på Thorvaldsens Museum

Søndage er det perfekte match med kunst og gallerier. Find ny inspiration til den kommende uge, og forkæl dine sanser med klassisk kunst omgivet af markante moderne farver på væggene i Thorvaldsens Museum, som huser de berømte skulpturer af Bertel Thorvaldsen (1770-1884). I hans levetid nåede hans arbejde frem til paven, Napoleon og mange af de europæiske kongefamilier. Hans arbejde vises over hele verden, men på Thorvaldsens Museum kan du opleve den mest omfattende samling – i de allersmukkeste sale.

 

Besøg vores ferm LIVING Boutique

Kuglegården 1-5 er en historisk bygning beliggende mellem maleriske kanaler, finurlige husbåde og den utæmmede fristad Christiania. Den prægtige bygning går helt tilbage til 1770 og blev oprindeligt brugt som arsenal for det danske militær. I 2019 påbegyndte vi en komplet og omhyggelig renovering af de 1.900 kvadratmeter, hvilket resulterede i et univers af alt, der har med ferm LIVING at gøre. I stueetagen finder du vores Boutique, som har en autentisk og uformel atmosfære, der på samme tid er både intim og inspirerende. Her kan du shoppe hele ferm LIVING-kollektionen samt et kurateret udvalg af vintage-kuriositeter, planter, coffee table-bøger og andet tilbehør til hjemmet.