FN'S VERDENSMÅL FOR BÆREDYGTIG UDVIKLING

UN Goals - ferm LIVING

Vores dedikation til etisk og ansvarlig forretningspraksis er beskrevet i vores Code of Conduct, som er i overensstemmelse med FN's Global Compacts ti principper. Alle leverandører skal overholde ferm LIVINGs adfærdskodeks, der understreger vores forpligtelse til at fremme ansvarlig forretningspraksis.

Menneskerettigheder

PRINCIP 1: Virksomheder bør støtte og respektere beskyttelsen af internationalt erklærede menneskerettigheder.

PRINCIP 2: Sikre, at de ikke er medskyldige i menneskerettighedskrænkelser.

Vi opretholder internationale menneskerettigheder, omfavner mangfoldighed og behandler alle individer lige, uanset race, alder, religion, seksuel orientering eller social baggrund. Vi tager skarpt afstand fra alle former for racisme og fysisk eller psykisk vold. Vores forpligtelse omfatter ansvarlig sourcing og produktion af produkter, beskyttelse af arbejdstagernes rettigheder og sikring af sikre og sunde arbejdsmiljøer. Menneskerettighedskrænkelser er utvetydigt uacceptable og vil ikke blive tolereret.

I hele vores forsyningskæde opdyrker vi varige relationer, der er baseret på gensidig værdiskabelse, respektfuld adfærd og gennemsigtig kommunikation. Vi håndhæver gode arbejdsstandarder blandt vores leverandører gennem akkrediterede certificeringer og revisionsordninger inden for vores interne ramme med titlen "Ansvarlige leverandører". Vores engagement i bæredygtighed omfatter både miljømæssige og sociale aspekter, og vi er dedikeret til at dele vores fremskridt og øge gennemsigtigheden.

Arbejdskraft

PRINCIP 3: Virksomhederne bør opretholde foreningsfriheden og den effektive anerkendelse af retten til kollektive forhandlinger.

PRINCIP 4: Afskaffelse af alle former for tvangs- og pligtarbejde.

PRINCIP 5: Effektiv afskaffelse af børnearbejde.

PRINCIP 6: Afskaffelse af diskrimination i forbindelse med beskæftigelse og erhverv.

Vi forbyder utvetydigt enhver form for tvangs- og børnearbejde. I løbet af 2023 har vi ikke identificeret nogen tilfælde af krænkelser af menneskerettighederne i vores virksomhed eller blandt vores leverandører. Vi er fortsat forpligtet til at overvåge arbejdsforholdene i vores forsyningskæde for at sikre overholdelse og etisk praksis.

I 2021 blev vi medlem af Amfori's Business Social Compliance Initiative (BSCI). Gennem vores adfærdskodeks og certificeringer som BSCI, FSC® og GOTS kæmper vi aktivt for arbejdernes rettigheder i vores forsyningskæde i overensstemmelse med arbejdsprincipperne i FN's Global Compact. Ved bestræbelserne på ansvarlig forretningspraksis og forbedrede levestandarder bygger vores forhold til partnere på gensidig værdiskabelse, gennemsigtig kommunikation, tillid og hensynsfuld adfærd.

Miljø

PRINCIP 7: Virksomheder bør støtte en forsigtighedstilgang til miljømæssige udfordringer.

PRINCIP 8: Tage initiativer til at fremme en større miljømæssig ansvarlighed.

PRINCIP 9: Tilskynde til udvikling og udbredelse af miljøvenlige teknologier.

Vores miljøpolitik har omdrejningspunkt i tre centrale 2030-forpligtelser: At opnå fuldstændig gennemsigtighed for alle produkter. At opnå tredjepartscertificeringer for alle produkter, når det er muligt. At stræbe efter at opnå CO₂e-neutralitet.  

Vi er forpligtet til at minimere vores miljøpåvirkning og fremme cirkulær praksis i ansvarlige produktionsprocesser, og vi tilskynder til gennemsigtighed og sporbarhed, mens certificeringer og test garanterer sikre og retfærdige arbejdsforhold i vores forsyningskæde samt ansvarlig produktion og høj kvalitet af vores produkter. Vi bruger et klimascreeningsværktøj til at måle CO₂e-fodaftrykket af vores produkter. Dette er baseret på EU's metode til beregning af et produkts miljømæssige fodaftryk (PEF). 

Antikorruption

PRINCIP 10: Virksomheder bør modarbejde korruption i alle dens former, herunder afpresning og bestikkelse.

Vi fordømmer på det kraftigste enhver form for korruption. Ethvert forretningsforslag, der antyder korruption, afvises omgående, og ferm LIVING er fast besluttet på at overholde loven med den største integritet. På trods af iboende lokale risici i vores globale leverandørrelationer fastholder vi en nultoleranceholdning i virksomheden. Alle leverandører skal underskrive og overholde vores Code of Conduct. Vores governance-procedurer blev opdateret i 2020, hvor vi indarbejdede et fireøjet princip, og vores whistleblower-procedurer giver mulighed for anonym rapportering af hændelser. I 2023 er der ingen registreringer af brud på reglerne for korruption i virksomheden eller blandt leverandører, og ingen whistleblower-hændelser er blevet rapporteret.
Læs vores Code of Conduct her.

 

FN's mål for bæredygtig udvikling

FN's 17 mål for bæredygtig udvikling (SDG'erne) fungerer som en køreplan for at skabe en bedre og mere bæredygtig fremtid for alle.

Verdensmålene adresserer globale udfordringer som fattigdom, ulighed, klimaforandringer, miljøødelæggelse og stræben efter fred og retfærdighed. For os er investering i bæredygtig og ansvarlig praksis ikke bare et etisk princip, men også en sund forretningstilgang.

Vi støtter aktivt FN's verdensmål og bruger dem til at forme integrationen af bæredygtige politikker i vores forretningsstrategi og kulturelle tankegang. I samarbejde med partnere og leverandører er vores engagement især fokuseret på mål 8, 12, 13 og 17, idet vi anerkender disse som områder, hvor vores virksomhed kan have den mest markante positive indvirkning på både mennesker og planet.

 

MÅL 8
Anstændigt arbejde og økonomisk vækst

Fremme vedvarende, inklusiv og bæredygtig økonomisk vækst, fuld og produktiv beskæftigelse og anstændigt arbejde for alle.

Vi fremmer aktivt inklusiv og bæredygtig økonomisk vækst og sigter mod udbredt beskæftigelse og anstændige arbejdsmuligheder for alle. I vores perspektiv omfatter anstændigt arbejde produktiv beskæftigelse, der giver en rimelig indkomst, sikkerhed på arbejdspladsen, gunstige arbejdsforhold, social beskyttelse af familier og forbedrede muligheder for personlig udvikling og social integration. Opretholdelse af høje standarder for menneskerettigheder og fair lønninger er en integreret del af vores engagement, som demonstreres gennem vores Code of Conduct samt initiativer og certificeringer som BSCI, FSC® og GOTS. Disse tiltag bekræfter vores proaktive rolle i at sikre, at rettighederne for arbejdere i vores forsyningskæde bliver overholdt.

 

MÅL12
Ansvarligt forbrug og produktion 

Sikre bæredygtigt forbrug og produktionsformer.

Vi fremmer bæredygtigt forbrug og produktion ved at opnå mere med mindre, afkoble økonomisk vækst fra miljøskader og advokere for ressourceeffektivitet og bæredygtig livsstil. Vores forpligtelse omfatter "brugen af tjenester og relaterede produkter, der opfylder grundlæggende behov og giver en bedre livskvalitet, samtidig med at brugen af naturressourcer og giftige materialer samt udledningen af affald og forurenende stoffer minimeres i løbet af tjenestens eller produktets livscyklus, så fremtidige generationers behov ikke bringes i fare".

I tæt samarbejde med leverandørerne forbedrer vi alle faser af vores forsyningskæde og sikrer gennemsigtighed gennem kvalitetstest og certificeringer. Vi sigter mod at fremstille produkter i den rigtige mængde og undgå at brænde eller destruere usolgte produkter. Vi ønsker, at vores produkter bliver brugt, og at overskydende varer doneres til NGO'er som Røde Kors, vores primære velgørenhedspartner. I den tidlige designfase træffer vi bæredygtige valg, guidet af vores kriterier for ansvarlighed, ved at vælge ansvarlige materialer, skabe design, der kan skilles ad, og omfavne en vugge-til-grav-tilgang. Det gør det nemt for kunderne at genbruge, fremmer produkternes levetid og fremmer en cirkulær tankegang.

 

MÅL 13
Klimaindsats  

Gøre en hurtig indsats for at bekæmpe klimaforandringerne og deres konsekvenser.

Klimaforandringerne udgør en ubestridelig trussel mod civilisationen med synlige og potentielt katastrofale konsekvenser. Hurtig handling gennem uddannelse, innovation og engagement i klimamål kan afværge katastrofen. De nødvendige ændringer beskytter ikke kun planeten, men giver også betydelige muligheder for at modernisere infrastrukturen, skabe nye job og fremme den globale velstand.

Vi vurderer og kvantificerer vores forretningspåvirkning ved at måle CO₂e-fodaftrykket for vores produkter ved hjælp af Målbars klimascreeningsværktøj. I samarbejde med vigtige leverandører evaluerer vi produktets klimapåvirkning fra råmateriale til ankomst til lageret. I foråret 2024 vil vi analysere den fulde effekt (scope 1, 2 og 3) for at etablere en baseline for fremtidige reduktionsmål inden sommeren 2024. Vores forpligtelse strækker sig til at minimere miljøpåvirkningen, fremme cirkulær praksis og skabe design til en lang levetid for at reducere ressourceforbruget og CO₂-udledningen. I den tidlige designfase for produkterne anvender vi kriterier for ansvarlighed, herunder lang levetid, materialer, design, der kan skilles ad, og certificeringer som FSC®, OCS, GOTS og GRS, med fokus på miljøhensyn. EU's bæredygtighedsforpligtelse har desuden resulteret i nye regler som Carbon Border Adjustment Mechanism (CBAM).

 

MÅL 17
Partnerskaber for handling

Styrke det globale partnerskab for bæredygtig udvikling og øge midlerne til at nå målene.

Dette mål sigter mod at styrke globale partnerskaber for bæredygtig udvikling ved at engagere regeringer, civilsamfundet, den private sektor, FN og andre aktører i implementeringen af de resterende 16 SDG'er. Vi har et mangeårigt partnerskab med Røde Kors. Vi prioriterer langsigtede partnerskaber med specialister inden for forskellige områder for hele tiden at lære, udvikle og forbedre vores ansvarlige praksis, så vi kan gå videre mod større bæredygtighed for en bedre fremtid.