Tæpper

 

Vores unikke tæpper er håndvævede og har således forskellige variationer i vævning og farve, som giver tæppet karakter. Det ufarvede naturlige garn giver hvert enkelt stykke stof forskellige nuancer og en unik tekstur. Vi bruger uld og forskellige væveteknikker til vores forskellige produkter.

Generel pleje og vedligeholdelse 

Med den rette pleje og håndtering vil dit tæppe være smukt i mange år fremover. Et vist tab af fibre eller "fældning" er normalt for nye tæpper, og det vil aftage ved hyppig støvsugning, der også vil løfte fladtrådt luv i områder, der betrædes ofte.

  • Til tæpper med løkkeluv skal du bruge en cylinderstøvsuger med et glat mundstykke og uden roterende børstehoved.
  • Brug underlægsskåle til hjulene under møbler.
  • Læg et skridsikkert underlag under alle tæpper.
  • Vend tæpper regelmæssigt for at fordele slid.
  • Undgå at udsætte tæpper for direkte sollys, da det kan medføre, at farven falmer. Sådan minimeres skaderne, når der opstår et problem:
  • Undgå at gnide, da det kan forårsage permanente skader på overfladen.

 

 

Uldtæpper

Vi bruger højkvalitetsuld, hovedsageligt newzealandsk uld, med forskellige væveteknikker. Både tuftede og fladvævede tæpper skal støvsuges hyppigt for at fjerne de naturligt fældede fibre fra tæppet. Roter tæppet regelmæssigt, og gnid ikke på våde pletter, men tryk med et stykke køkkenrulle, så væsken absorberes, og rengør med en fugtig klud. Brug et professionelt tæpperensningsfirma efter behov. Vores uldtæpper er kun beregnet til indendørs brug. Undgå brug i fugtige områder, som f.eks. kældre, badeværelser og køkkener.

Kelimtæpper

Vores Kelim Rugs er håndlavede, og derfor kan vævningen variere lidt fra tæppe til tæppe. Vævningen udføres på en "Punja"-væv ved hjælp af en traditionel og manuel væveteknik, der er en af de ældste i verden. Garnet i uld og bomuld er håndfarvet, og der kan derfor forekomme en vis variation i nuancerne på grund af uldens og farvestoffets egenskaber. Kelim-vævet garn har en unik, ru fornemmelse, der giver tæppet et ekstra taktilt element, som er karakteristisk for traditionelle kelimtæpper. Bør kun støvsuges.

Jutetæpper

Vores jutetæpper er håndvævet af naturlige jutefibre, et holdbart og bæredygtigt materiale. Egnet til både indendørs og udendørs brug. Undgå brug i fugtige områder, som f.eks. kældre, badeværelser og køkkener. Må ikke renses. Bør kun støvsuges. Søg om nødvendigt professionel hjælp til rengøring af tæpper.

Bomuldstæpper

Vores bomuldstæpper er fremstillet af 100 % GOTS-certificeret bomuld og kan efter behov maskinvaskes ved 30 °C.

Tæpper af PET-garn

Ved hjælp af specialiseret teknologi præsenterer vi en bæredygtig linje af tekstiler udelukkende lavet af brugte plastikflasker. Denne teknik giver dig utroligt holdbare design, samtidig med at du hjælper til med at rense havene for plastik. Tekstilerne er ikke kun praktiske, nemme at rengøre og velegnede til udendørs brug, de føles også nøjagtig lige så behagelige som ethvert andet lignende design. Kan maskinvaskes ved 30°C, hvis størrelsen tillader det. Ellers kan det skylles med en udendørsslange. Ophænges efterfølgende til lufttørring.