Tæpper

Vores unikke tæpper er håndvævede og har således forskellige variationer i vævning og farve, som giver tæppet karakter. Det ufarvede naturlige garn giver hvert enkelt stykke stof forskellige nuancer og en unik tekstur. Vi bruger uld og forskellige væveteknikker til vores forskellige produkter.

Generel pleje og vedligeholdelse 

Med den rette pleje og håndtering vil dit tæppe være smukt i mange år fremover. Et vist tab af fibre eller "fældning" er normalt for nye tæpper, og det vil aftage ved hyppig støvsugning, der også vil løfte fladtrådt luv i områder, der betrædes ofte.

  • Til tæpper med løkkeluv skal du bruge en cylinderstøvsuger med et glat mundstykke og uden roterende børstehoved.
  • Brug underlægsskåle til hjulene under møbler.
  • Læg et skridsikkert underlag under alle tæpper.
  • Roter tæpper regelmæssigt, så sliddet fordeles.
  • Undgå at udsætte tæpper for direkte sollys, da det kan medføre, at farven falmer. Sådan minimeres skaderne, når der opstår et problem:
  • Undgå at gnide, da det kan forårsage permanente skader på overfladen.

 

 

Uldtæpper

Vi bruger uld af høj kvalitet, hovedsageligt newzealandsk uld, og forskellige væveteknikker. Både tuftede og fladvævede tæpper skal støvsuges hyppigt for at fjerne de naturligt fældede fibre fra tæppet. Roter tæppet regelmæssigt, og gnid ikke på våde pletter, men tryk med et stykke køkkenrulle, så væsken absorberes, og rengør med en fugtig klud. Brug et professionelt tæpperensningsfirma efter behov. Vores uldtæpper er kun beregnet til indendørs brug. Undgå brug i fugtige områder, som f.eks. kældre, badeværelser og køkkener.

Kelimtæpper

Vores Kelim Rugs er håndlavede, og derfor kan vævningen variere lidt fra tæppe til tæppe. Vævningen udføres på en "Punja"-væv ved hjælp af en traditionel og manuel væveteknik, der er en af de ældste i verden. Garnet i uld og bomuld er håndfarvet, og der kan derfor forekomme en vis variation i nuancerne på grund af uldens og farvestoffets egenskaber. Kelim-vævegarnene har en unik, ru overflade, der giver tæppet et ekstra element af sanselighed, som er karakteristisk for traditionelle kelimtæpper. Bør kun støvsuges.

Jutetæpper

Vores Jute Rugs er håndvævede af naturlige jutefibre, et materiale, der er både holdbart og bæredygtigt. Egnet til både indendørs og udendørs brug. Undgå brug i fugtige områder, som f.eks. kældre, badeværelser og køkkener. Må ikke renses. Bør kun støvsuges. Søg om nødvendigt professionel hjælp til rengøring af tæpper.

 

 

Bomuldstæpper

Vores bomuldstæpper er fremstillet af 100 % GOTS-certificeret bomuld og kan efter behov maskinvaskes ved 30 °C.

Tæpper af PET-garn

Ved hjælp af specialiseret teknologi kan vi tilbyde en bæredygtig serie af tekstiler, der udelukkende er fremstillet af brugte plastflasker. Denne teknik giver dig utroligt holdbare design, samtidig med at du hjælper til med at rense havene for plastik. Tekstilerne er ikke kun praktiske, nemme at rengøre og velegnede til udendørs brug, de føles også nøjagtig lige så behagelige som ethvert andet lignende design. Kan vaskes i maskine ved 30 °C, hvis størrelsen tillader det, ellers kan de skylles med en udendørs vandslange. Ophænges efterfølgende til lufttørring.