EMBALLERING

Packaging - ferm LIVING

Emballagen til vores produkter, herunder gaveæsker, hængemærker og muleposer, er en stor bidragyder til vores miljømæssige fodaftryk og er blandt de fire største faktorer, der påvirker emissioner. At prioritere bæredygtighed i vores emballageløsninger er afgørende for en betydelig reducering af vores produkters samlede miljøpåvirkning.

For at understøtte vores engagement i bæredygtighed konverterer vi aktivt alle vores gaveæsker til FSC®-certificeret pap, der er trykt med miljøvenligt sort sojabaseret blæk. På nuværende tidspunkt har vi opnået cirka 90 % overholdelse af FSC-kravene. En bemærkelsesværdig præstation i 2022 var, at vores primære emballageleverandør i Indien blev FSC-certificeret. Vores hængemærker er FSC-certificerede, og vores muleposer er fremstillet af bæredygtigt producerede tekstiler, der er designet til gentagen brug.

I overensstemmelse med vores forpligtelse til miljøvenlig praksis består størstedelen af den emballage, der bruges til at beskytte produktet under forsendelse, af naturbaserede materialer som pap, papirmasse og kraftpapir. Mindre genstande og tekstiler pakkes i genanvendelige plast- og tekstilposer, hvilket fremmer cirkulært forbrug og reducerer produktionsspild. Nogle møbler kræver mere omfattende emballage, for eksempel hårde kasser, for at beskytte dem under transporten. Denne form for emballage har en betydelig indvirkning på vores samlede CO₂e-fodaftryk. I fremtiden vil vi i tæt samarbejde med vores leverandører fokusere mere på alternativer med mindre indvirkning.

I erkendelse af behovet for produktsikkerhed under transport pakkes nogle varer i øjeblikket med Styrofoam. I 2020 blev der brugt Styrofoam som emballage til omkring 10 % af vores produkter. Ved udgangen af 2021 havde vi sænket dette til 5 %. Selvom vores mål for 2022 var en yderligere reduktion til 3 %, oplevede vi en lille stigning til 4,5 %. I 2023 nåede vi dog vores mål på 3 %, og vi agter at fastholde dette niveau i 2024. I samarbejde med vores emballageleverandører undersøger vi aktivt alternative, mere bæredygtige metoder og følger nøje med i udviklingen på dette område.

Udvidet producentansvar

I tråd med EU's igangværende initiativ til at minimere affald engagerer vi os aktivt i både europæiske og nationale bestemmelser om producentansvar for emballage. Det indebærer registrering, rapportering og påtagelse af økonomisk ansvar i de krævede lande. Derudover er vi ved at finpudse vores emballagemærkning, så den stemmer overens med de specificerede krav.