6 Tips til en Frisk Start

Vi tror ikke på nytårsforsæt – men vi ønsker et nyt år velkommen med alle de nye udfordringer og muligheder, det bringer.

Et nyt år er fyldt med nye muligheder. Det er derfor altid en god idé at træde ind i det nye år med frisk inspiration og et åbent sind.

 

 

 

Når man tager hul på et nyt år, får man samtidig en oplagt mulighed for at rydde op og organisere sine omgivelser og derved også i sin sindstilstand. Mens rod kan øge dit stressniveau, vil pæne og ryddelige omgivelser hjælpe dig med at skabe fred og ro. Så mens du får ryddet sidste års støv og stress af vejen, kan du samtidig give dig selv og dine omgivelser en velfortjent hovedrengøring. Åbn vinduerne, og lad den kolde, friske luft trænge ind, mens du for en stund reflekterer over de ting, der bringer dig glæde og får dit sande jeg frem i dig – og tager afsked med de ting, der ikke gør det.

Dette ritual vil helt sikkert give dig en ubestridelig følelse af at have opnået noget og slå tonen an til et nyt år med plads til vækst i et hjem, der føles behageligt og personligt.

 

 

Overvej at begynde det nye år med at sætte dig et mål om at fordybe dig i en ny interesse eller en ny hobby. Hvorfor ikke blive ekspert inden for et område, som du altid har været fascineret af? At dykke ned i nye projekter får dig væk fra din skærm og giver dig i stedet mulighed for at fordybe dig i opgaver, der både udfordrer og tilfredsstiller dig. Det vil ikke kun give dig en stor tilfredsstillelse – du får også nye og interessante oplevelser at dele med dem omkring dig. Så drop de overfladiske snakke, og tag dig tid til at føre ægte samtaler med de vigtigste mennesker i dit liv – måske finder du ud af, at en af dem også for nylig har fået sig en ny og spændende hobby.

 

 

Tag dine vandresko på, og gå en tur i det fri. Efter et år, hvor vi har skullet opholde os i vores hjem mere end nogensinde før, er det tid til at komme ud i naturen og mærke blæsten, der bider i kinderne, og måske endda nogle milde stråler fra en vintersol – bare sørg for at have godt med varmt tøj på. Uanset om du går turen sammen med nogle, du holder af, eller nyder den i dit eget selskab, vil du helt sikkert få sat tingene i perspektiv, fordi du opdager, hvordan selv de mindste ting som en spirende knop eller nyfalden sne kan løfte dit humør og mindske stress. Gå ad ukendte stier eller på velkendte ruter, og hvis du bor i byen, kan du udforske en frodig park og genopdage barndommens glæde ved at være omgivet af den vilde natur.

 

 

I en verden, der er så fokuseret på produktivitet, er søvnen ofte det, der bliver prioriteret sidst. Vi kender alle til vigtigheden af en god nats søvn, men på en eller anden måde lykkes det os ofte at forsømme den. Tag hånd om dine sovevaner en gang for alle, og opdag magien ved at være konstant udhvilet. Begynd med at gøre dit soveværelse til et roligt og behageligt rum fyldt med bløde og neutrale tekstiler, der indbyder til hvile og afslapning – og intet andet. Vær konsekvent omkring din sengetid, og flyt alt elektronisk udstyr til de andre rum i dit hjem, så du slutter dagen med en fængslende roman eller en afslappende meditation frem for at scrolle ned over din skærm.

 

 

Vil du gerne leve dit liv med omtanke og have en mere bæredygtig livsstil? Gør dette til året, hvor du forbruger med omtanke ved at kombinere genbrugsfund, nyerhvervelser og gennemtænkte køb. I stedet for at smide tilsyneladende ødelagte genstande bort skal du i det nye år tage dig tid til at reparere de ting, der kan fikses, og sørge for at sælge eller donere de ting, du ikke længere værdsætter, til folk, der vil sætte pris på dem og give dem nyt liv. Når du køber noget nyt, skal du prøve at tage velovervejede valg og tænke over at vælge genstande, der er æstetisk tidløse og lavet af bæredygtige, langtidsholdbare materialer, der kan holde hen over mange årstider og perioder af dit liv.

 

 

Sørg for i det nye år at tage dig tid til bare at trække vejret og være til stede. Begynd denne rejse ved løbende at afstemme dine forventninger og være realistisk og omsorgsfuld over for dig selv. Giv dig selv lov til at fejle en gang imellem, også når det gælder det ovennævnte. Husk, at ingen er perfekte, og at denne verden ville være ufattelig kedelig, hvis de var.