Dæk julebordet sammen med Nuria Val

Vi bad Nuria Val om at fortælle os, hvordan hun vil dække sit festbord i den søde juletid.

I juletiden er der ikke noget mere hyggeligt end at mødes med sine kære, spise sammen og dele kvalitetstid. Det er også den perfekte mulighed for at slippe din kreative side løs og skabe en stemningsfuld og gennemtænkt borddækning. Det får ikke kun dine gæster til at føle sig velkomne og værdsatte, men sætter også stemningen for hyggelige, festlige sammenkomster.

Vi inviterede tre kreative personer fra forskellige steder i verden til at dele deres unikke tilgang til at dække julebord og fortælle om, hvordan de bruger kulturelle og personlige elementer fra deres liv ved årets festlige sammenkomster.

 

Nuria Val, fotograf og kreativ direktør for Rowse Beauty
Barcelona, Spanien, @frecklesnur 

 

Nuria om sit julebord:
At være vært er en stor fornøjelse for mig; det giver mig mulighed for at have det sjovt, mens jeg slipper min kreativitet løs. Jeg ville gerne skabe et hyggeligt middagsbord, hvor mine gæster føler sig hjemme. Dito-lysestagen bringer en følelse af sjov og farve til bordet, og jeg brugte Stala- og Pure-lysene til at skabe den perfekte, intime belysning. Stearinlys og blomster har en særlig plads i mit hjerte, da de introducerer naturlige elementer, der ubesværet tilfører charme og opfrisker hele atmosfæren. Uden dem synes jeg, at borddækningen er ufuldstændig. Derefter tilføjede jeg Cairn Cutting Boards og Grinders – træets rige struktur og taktilitet får mig til at føle mig hjemme.

Hvad gør denne tid på året til noget særligt for dig?
Da jeg rejser meget i løbet af året, er den tid, jeg tilbringer sammen med familien, det, jeg værdsætter mest. For mig er familietraditionen det, der binder os sammen; jeg har en stor, skøn familie, og vi lejer altid et hus i naturen og mødes juleaften. Det er en tid, hvor vi kan nyde god mad og hinandens selskab.

Billledetext
Billledetext
Billledetext
Billledetext

Hvordan vil du beskrive din borddækning?
Jeg finder skønhed i det enkle og sætter stor pris på forskelligartede, personlige genstande. Til et efterårs- og vinterbord er mine yndlingsfarver beige, grøn og terrakotta. Damo Glass Centrepiece er helt klart stjernen. Jeg elsker den smukke, organiske form.

Hvilken mad serverer du?
Jeg valgte at lave en fyldig græskar-kokos-suppe, som står højt på min liste over efterårs- og vinterfavoritter – det er comfort food fyldt med smag. Jeg ønskede også at vende tilbage til det basale og bruge elementer som surdejsbrød og håndlavet ost. Resultatet var et sundt og nærende måltid lavet af økologiske ingredienser dyrket med respekt for miljøet og bearbejdet af passionerede håndværkere.

Jeg lavede også en grøn salat med bær og krydret med Oli de L'Oliveta, en ekstra jomfruolivenolie fremstillet af økologiske oliven. Olivenene høstes af venner og familie, som stimler sammen i casitaen til fire dages plukkefest.

Har du udforsket vores andre guides til borddækning?
Se Theophilos Constantinous julebord her.
Se Beverly Nguyens julebord her.