Fornyelse af hjemmekontoret

Bliv inspireret til at skabe dit personlige arbejdsfristed

 

Efter en dejlig lang sommer er det tid til at vende tilbage til arbejdet. Udforsk, hvordan indholdsskaberne Hanna Östberg og Hanni Gohr fornyede deres hjemmekontorer, og bliv inspireret til at skabe dit eget personlige arbejdsfristed fyldt med naturligt lys.

For mange er det at vende tilbage til arbejdet efter en lang, afslappende sommer en fantastisk lejlighed til at rydde op i, organisere og nyindrette hjemmekontoret. I samarbejde med VELUX og indholdsskaberne Hanna Östberg og Hanni Gohr præsenterer vi disse forslag til at hjælpe dig med at skabe dit eget personlige arbejdsfristed med vægt på personlig stil og masser af naturligt, klart lys.

 

Billledetext
Billledetext

 

REFLEKTER OVER DIT RUM OG DINE BEHOV

Det ideelle hjemmekontor ser forskelligt ud for os hver især, og det er derfor vigtigt at starte processen med at reflektere både over det rum, du arbejder med, og over dine unikke behov. Begynd med at åbne vinduerne for at lukke lidt lys og en forfriskende brise ind, mens du bruger et øjeblik på at reflektere over de ting, der giver dig glæde og får dig til at føle dig autentisk. Dette vil øge chancerne for, at du får glæde af dit nye arbejdsrum i mange år fremover.

 

NATURLIG BELYSNING

Belysning er en del af, hvordan vi oplever vores omgivelser. I refleksionsprocessen er det derfor vigtigt at tænke over den naturlige belysning i dit rum, og hvordan du kan få mest muligt ud af den for at holde dit sind skarpt gennem hele arbejdsdagen. Både Hannas og Hannis hjemmekontorer er placeret i rum med skrå vægge, og de har derfor installeret ovenlysvinduer, så masser af dagslys kan lyse deres rum op. Hvis dit rum mangler naturligt lys, kan du overveje at installere nogle ekstra vinduer, før du påbegynder processen med at nyindrette rummet.

 

RYD OP OG RYD UD

Vi tror på, at rodede omgivelser øger dit stressniveau, hvorimod et pænt, ryddeligt og personligt hjemmekontor vil være med til at give dig den fred og ro, der skal til for at udføre dit arbejde bedst muligt. Det er derfor vigtigt at begynde nyindretningsprocessen med at give dit rum en kærlig hånd. Ryd godt og grundigt op i rummet, og tag afsked med de ting, du ikke længere har et forhold til, for at give plads til nye tilføjelser, der kan sætte gang i din kreativitet.

Når du er kommet af med eventuelle overflødige ting, kan du begynde at organisere de ting, du gerne vil beholde på dit hjemmekontor. Man kan roligt sige, at vi selv i denne digitale tidsalder samler en masse papirer og dokumenter sammen i løbet af året. Få orden i dine ting ved at rydde op i den kæmpe stak, der bare er vokset og vokset. Anskaf et åbent reolsystem eller et skab med skuffer eller låger som Hanni, og brug ringbind, mapper og papirbakker til at organisere alle dine dokumenter på en pæn og overskuelig måde – dette vil helt sikkert være en mere funktionel og æstetisk måde at opbevare dine vigtige dokumenter på. Derudover kan du som Hanna pryde dine vægge med en opslagstavle som hjælp til at organisere dine spredte tanker. Her kan du sætte dine vigtigste ideer og noter samt tjeklister op eller lave inspirerende moodboards, der hjælper dig på din kreative rejse.

At rydde op, rydde ud og organisere dine ting vil helt sikkert skabe rammerne for en ny tid med plads til vækst på et hjemmekontor, der føles rart og rigtigt for dig.

 

UDSMYK DIT RUM

Efter at du har dedikeret tid til at gøre dit rum rent, ryddeligt og organiseret, er der endelig plads til at introducere nye ting, der vil hjælpe dig med at skabe det perfekte hjemmekontor. I den proces skal du tænke over at kombinere farver og materialer, der passer til din personlige stil, og sikre, at du vil føle dig godt tilpas i dit nye arbejdsværelse.

 

 

Hvis der er masser af plads i rummet, kan du investere i et større skrivebord, hvor du nemt kan udfolde din kreativitet. Hvis der derimod ikke er så meget gulvplads i dit rum, kan et skrivebord, der bliver monteret på væggen, være den bedste løsning for dig. Uanset hvad du vælger, er det vigtigt at placere dit skrivebord på et sted, hvor der er masser af klart, naturligt dagslys fra vinduerne, som kan bidrage til at give dig energi i løbet af dagen.

Glem ikke alle de små, men vigtige detaljer. Tilføj forskellige grønne planter og blomster i dekorative potter for at puste liv i rummet og forbedre luftkvaliteten. Tilføj de rette belysningselementer, hvor det passer ind i rummet, såsom klart lys fra en bordlampe på skrivebordet til at oplyse dit arbejde, og blødere lys til at skabe hyggeligt lys i hjørnerne af dit kontor. Tilføj stearinlys, vaser og andre små nipsgenstande i hele rummet for at give det en hjemlig, rar fornemmelse, der vil stimulere din kreative tankegang.

Husk, at det ideelle hjemmekontor ser forskelligt ud for os hver især. At skabe dit ideelle arbejdsrum er ganske enkelt et spørgsmål om at fusionere din personlige stil med ting, der tilskynder til dyb refleksion såvel som kreativitet, så du kan være den bedste og mest produktive version af dig selv.