Earth Day 2023

I anledning af Earth Day ser vi nærmere på at forbruge
bevidst, og hvad det betyder for os. 

Hos ferm LIVING har vi en ambition om at inspirere folk til at få en mere bevidst og bæredygtig livsstil. Vores syn på ansvarlighed dækker over både miljømæssige og sociale aspekter. For os betyder det, at vi skal købe mindre, købe bedre og bruge vores ting i længere tid. Derfor designer vi produkter, der er lavet til at holde – både med hensyn til funktionalitet og æstetik. 

Vi sætter pris på autentisk design og klar funktionalitet og bestræber os på at skabe produkter af høj kvalitet, der er fremstillet af ansvarlige materialer, og som har et tidløst æstetisk udtryk. På denne Earth Day ser vi nærmere på nogle af de måder, hvorpå vi indarbejder ansvarlighed i vores virksomhed. 

 

 

Bevidst forbrug

I designfasen, hvor de første vigtige beslutninger om et produkt træffes, arbejder vi med en række ansvarlighedskriterier og har en vugge-til-grav-tilgang til hvert designs livscyklus. Vi arbejder desuden dedikeret med at indarbejde flere miljøvenlige materialer i vores produkter.

I hver kollektion arbejder vi på at øge antallet af RESPONSIBLE-designs i kollektionen. Vi bruger RESPONSIBLE som et mærke på vores produkter for at angive, at et produkt enten er FSC-, GOTS- eller OSC 100/Organic blended-certificeret eller produceret af et genanvendt materiale, f.eks. genbrugsglas og -keramik, genbrugsaluminium, genbrugspapirmasse eller PET-garn fremstillet af genanvendte plastikflasker.

Vores nyeste kollektion, Notable Moments, er ingen undtagelse. Nye RESPONSIBLE materialer som brown cotton, stof lavet af nældeplanter, genanvendt keramik og bomuldsmaché er nu en del af vores materialeudvalg, enten fordi det kræver færre ressourcer at dyrke råmaterialerne til disse, eller fordi de er lavet af genanvendte materialer, og derfor udnytter de ressourcer, der allerede er i cirkulation.

Her er nogle få af de nyeste materialer, som vi har indarbejdet i vores produktkategori RESPONSIBLE: 

 

Billledetext
Billledetext

Brown cotton

Brown cotton er fremstillet af en naturligt forekommende bomuldsvariant med en karakteristisk brun farve, som ikke kræver indfarvning, og som har en grovere tekstur, der er behagelig at røre ved. Brown cotton er spundet og vævet i hånden, og det kræver betydeligt færre ressourcer at dyrke end traditionel bomuld. 

 

Nældestof

Nældestof er et tekstil, der udelukkende er spundet af brændenældeplanter. Brændenælder kan gro og trives med lidt vand, de har en høj vækstrate og er en hurtigt fornyende materialekilde, der kræver betydeligt færre ressourcer at dyrke end traditionel bomuld. 

 

Bomuldsmaché

Bomuldsmaché, også kendt som katra, er et innovativt og holdbart materiale fremstillet af 100 % genanvendte bomuldsrester. Bomuldsmaché ligner papmaché, men er langt mere robust og velegnet til både indendørs og udendørs brug. 

 

Udforsk vores RESPONSIBLE-produkter

 

Vi arbejder for en bedre fremtid, så du kan føle dig godt tilpas med de valg du tager i dag.

 

Skabt til at holde

Design der er skabt til at holde er grundlaget for at minimere vores ressourceforbrug og CO2-emissioner. For at sikre, at vi bevæger os i den rigtige retning, arbejder vores Sustainability Manager tæt sammen med vores design- og produktteams, for at følge udviklingen og hjælpe med at finde nye muligheder for at implementere flere bæredygtige løsninger, både med hensyn til sociale og miljømæssige aspekter.

Som et led i at etablere et grundlag, som fremtidige mål kan fastsættes ud fra, samarbejder vi med det danske firma Målbar og bruger deres Climate Screening Tool til at måle CO2e-fodaftrykket for alle vores produkter. Vores største leverandører skal nu i gang med at måle klimapåvirkningen af hvert enkelt produkt, der produceres til os, så der tages højde for alle trin i produktionsprocessen – lige fra de anvendte råmaterialer til hvordan det færdige produkt kommer til vores lager. Denne proces giver os værdifulde data, som vil hjælpe os til at definere fremtidige strategiske mål sammen med vores produktionspartnere med henblik på at reducere vores klimapåvirkning, hvor initiativerne vil have størst effekt.

Ansvarlighed er en global opgave, som vi gerne vil være en del af. Vi ved, at der ikke er nogen målstreg, og at vores mål fortsat vil blive tilpasset i takt med at verden forandres omkring os.

 Vi er på ingen måde perfekte, men vi gør vores del.

 

Læs mere om vores strategi for ansvarlighed her