5 tips til at style børneværelset

Hjælp med at skabe et harmonisk rum til dit barn, hvor det kan lege, lære, hvile og genoplade – og hvor kun barnets kreativitet sætter grænserne.

Dit barns værelse er dets fristed: et sted, der kun er barnets, og hvor det kan være sig selv, langt væk fra omverdenens forventninger og grænser. Hjælp dit barn med at skabe et harmonisk rum, hvor det frit kan lege, lære, hvile og genoplade – og hvor kun barnets kreativitet sætter grænserne.

 

 

1. INVESTER I ELEMENTER, SOM BARNET KAN VOKSE MED

Vi ved vist alle, at børn alt for hurtigt bliver store. Overvej derfor at investere i møbler og andre elementer, som dit barn kan bruge i flere år fremover. Elementer som Toro Play Kitchen og vores familie af Funkis Houses er bygget til at holde. De er lavet af neutrale og holdbare materialer og er som et blankt lærred for barnets fantasi. Når dit barn vokser fra dem, kan du enten beholde disse tidløse elementer – måske så en yngre bror eller søster kan overtage dem og fylde dem med sine kreative ideer – eller du kan give dem videre til et familiemedlem eller en ven.

SE VORES BØRNEKOLLEKTION

 

 

 

 

2. OPBEVARING, OPBEVARING, OPBEVARING...

Vi ved kun alt for godt, hvordan børneværelset er fyldt med legetøj og forskellige småting. Nogle gange kan den store mængde ting i sig selv være overvældende. Men det er vigtigt at huske, at børnenes soveværelse ikke kun er et sted med leg og underholdning; det er også et sted, hvor de skal kunne hvile og komme sig efter en lang, aktiv dag. Hjælp med at skabe en balance på dit barns værelse med opbevaringsløsninger, der er både funktionelle og sjove. På den måde kan du lettere engagere dine børn i processen med at rydde legetøj og aktiviteter væk, når det er tid til at slappe af. Til det formål er kasser, kurve og poser i uventede farver, former og mønstre nyttige og gør det let for dit barn at se, hvor hver ting skal hen.

SE OPBEVARINGSLØSNINGER TIL BØRNEVÆRELSET

 

 

 

 

 

3. DEN RIGTIGE BELYSNING

Som med ethvert rum i hjemmet hænger belysningen af børneværelset sammen med, hvordan barnet bruger rummet. Sørg for at have en generel belysning med et blødere, bredspektret lys, der er let at nå for de små hænder, så snart de træder ind i rummet, og placer lamper med mere koncentreret lysstyrke ved arbejds- eller legeområdet. Mange børn er bange for mørke, så brug belysningen til at skabe et rum, hvor dit barn føler sig trygt. Sæt et hyggeligt, diffust lys op med en lav placering. På den måde vil barnet, hvis det vågner om natten, føle sig trøstet, fordi det kan skimte rummet omkring sig og blive mindet om, at det er et sikkert og beroligende sted.

FIND BELYSNING TIL BØRNEVÆRELSET

 

 

 

 

4. MUNTRE TÆPPER

Tæpper er en sjov og nem måde at tilføje et nyt sensorisk element til børneværelset. Bløde gulvtæpper i uld eller bomuld er behagelige at lege på, og måtter af naturlige fibre som jute eller rattan er et ekstra strukturelt element, som små fingre og tæer kan udforske. Overvej legende former og tryk, der sætter fantasien i gang og inviterer til samtale – som et verdenskort eller barnets yndlingsdyr. Tekstiler behøver heller ikke altid at ligge på gulvet! Ved at hænge dit barns yndlingstæppe op på væggen skaber du et legende og unikt vægtæppe, der inspirerer til interaktion og berøring.

SE ALLE BØRNETÆPPER

 

 

 

 

 

5. HAV IKKE ALTING KUN I BØRNEVÆRELSET

Hvorfor ikke skabe plads til nogle af dit barns yndlingsting i jeres fælles rum? Hvis du laver et børneområde i din stue eller dit køkken, giver det jer mulighed for at være sammen, mens barnet leger og bruger sin fantasi. Vælg et legekøkken eller et lærredstelt i enkle, beroligende farver, som både forældre og børn kan sætte æstetisk pris på.

SE VORES BØRNEKOLLEKTION